Annonce
Børkop

Smidstrupparken bør blive til boliger

Hvad skal ske med Smidstrupparken. Hans Hoffensetz (V) har et bud. Lav det om til lejeboliger. Foto: Yilmaz Polat

Hans Hoffensetz bor i Smidstrup, og byrådspolitikeren kan godt se fordelen i, at Smidstrupparken på sigt laves om til boliger for seniorer og måske unge. Det vil være win-win for alle.

Børkop: Tomme bygninger gør ikke en by godt, så noget skal ske med Smidstrupparken, når den om en håndfuld år kommer til at stå tom.

Plejecentret lukkes, for et nyt moderne skal til den tid stå klar i Gauerslund, men hvad skal der så ske med de tomme bygninger? Det er et kommissorium ved at kigge nærmere på. Og onsdag den 16. januar er der også et dialogmøde om det emne.

En af deltagerne er byrådspolitiker Hans Hoffensetz fra Venstre. Han er ikke med i det kommissorium, som borgmesteren har nedsat, men sagen om Smidstrupparkens fremtid har han arbejdet med politisk i nogle år. Og han har da selv gjort sig tanker om, hvad der bør ske med lokalerne.

- Bygningerne ligger meget centralt i byen, og det er vigtigt, at der forbliver liv i dem. Jeg synes, det vil give rigtig god mening at lave seniorboliger i stedet. Ved at slå nogle værelser sammen kan der laves nogle flotte boliger, og det er også nemt at skabe gode fællesarealer ude og inde, for de er der jo i forvejen, siger han.

Byen bakker op om dialogmøde

Er Smidstrup opg Skærup under udvikling eller afvikling? Og hvad med Smidstrupparkens fremtid.

Det er de emner, som er til debat onsdag aften i Smidstrup Forsamlingshus, og en lang række repræsentanter har meldt sig til dialogmødet.

Deriblandt en repræsentanter fra skolen, hallen, kirken og lokalrådet. Desuden har en række politikere meldt sig mødet. Dan Skjerning fra Socialdemokratiet samt Hans Hoffentzent og Peder Hummelmose fra Venstre kigger også forbi.

Det er Smidstrup-Skærup Seniorklub og Smidstrupparkens Venner, som arrangerer dialogmødet.

Der er start klokken 19, og alle er velkomne til at komme forbi og dermed være med til at få gang i dialogen.

Hans Hoffensetz har arbejdet meget med Smidstrupparkens fremtid. Arkivfoto

Ungdomsboliger?

Hans Hoffensetz er sikker på, at der er et marked efter sådanne boliger.

- Mange ældre, der bor på landet, vil gerne blive boende på landet bare i en mindre boligform, siger han.

Han er heller ikke afvisende overfor tanken om, at en del af Smidstrupparken, nemlig den gamle fløj, kan ændres til ungdomsboliger eller andre former for lejelejligheder.

- Det er da en tanke værd. Det vil give helt nye muligheder for området, og det vil skabe flere muligheder for at folk kan bo til leje i Smidstrup, siger han.

Annonce

Mange spørger

Men selvom Hans Hoffensetz bor i Smidstrup og er medlem af byrådet, er han ikke med til at beslutte Smidstrupparkens fremtid, men derfor kan han jo godt gøre sig tanker.

- Vi byrådspolitikere laver ikke sognepolitik. Vi er politikere for hele kommunen, og det arbejder vi alle på at være, men det er klart, at vi også er almindelige borgere, og når jeg nu engang bor i Smidstrup, møder jeg ofte Smidstrupparken på min vej, og derfor har jeg den tæt på mig. Både sådan helt fysisk, men også fordi mange her i byen spørger til, hvad der skal ske med stedet. Det fylder meget i folks bevidsthed, for ingen håber jo, at bygningerne bare kommer til at stå tomme hen, siger Hans Hoffensetz.

Han er ikke alene om idéen med boliger. Andre lokale politikere har tidligere meldt ud, at det også er en løsning, de arbejder på, og lokalrådet er også enig.

Men i sidste ende er det kommissoriet, der skal finde frem til forslag på, hvad skal ske. Og det arbejde skal ligge klar senest 30. juni 2019. Forslaget kan derefter danne grundlag for den videre politiske behandling.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

KLUMME

Motionscyklister sætter livet på spil, når de fylder hele vejen - jeg oplevede det selv og tænkte: 'Hvordan pokker er det, I cykler?'

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Annonce