Annonce
Fredericia

Smile-venlig video: Kom med ud at køre i en 108 år gammel elbil

Elbiler er langt fra en ny ting. Det kunne fredericianere og andre opleve i midtbyen lørdag, hvor blandt andet en elbil fra 1913 spredte glæde.

Fredericia: -Nej, det er ikke en hybrid. Den kører på ren el, siger Jørn Grønkjær og viser sin 108 år gamle Detroit elbil frem i Danmarksgade.

Han og makkeren Bent Vistisen fra Elbilby er taget til Fredericia for at være med i den store el- og hybridbil-dag. På dagen udstilles over 30 helt nye el-drevne biler. Og én meget gammel. Så gammel, at de fleste knap vil tro på, at den stadig kan køre. Men det kan den.

Jørn Grønkjær (i bilen) taler med Bent Vistisen om deres gamle elbil og de mange smil, den kaster af sig. Foto: Morten Pape

- Den kan køre 30-40 kilometer i timen og har en rækkevidde på helt op til omkring 300 kilometer, siger Jørn Grønkjær, mens han giver avisen en tur gennem midtbyen.

Annonce

Han kører langsomt af hensyn til de mange fodgængere - ligesom bilen måtte gøre, da den var helt ny. Og med jævnlige "ding" med båthorns-klokken. Små børn kigger forventningsfuldt op - måske klokken lyder som en isbil. Men den er "kun" en elbil. Til gengæld ligner den noget, Bedstemor And ville køre i.

En rigtig konebil

Bilen har intet rat men en lang styrepind, så chaufføren virkelig kan lægge kræfter i, når der skal drejes med de store hjul uden servostyring. Den har heller ingen speeder, for farten justeres ved hjælp af gearene.

- Bilen her var en rigtig damebil, siger Jørn og vinker til folk, der filmer hans forbikørsel.

- For dengang skulle andre biler startes med et håndsving. Det var ikke noget for damer. Med Detroit'en her kunne de sætte sig ind i bilen og bare starte.


Hej-hej. Ja, selvfølgelig kan den køre. Nu skal du bare se.

Jørn Grønkjær, elbilentusiast


Omkring ti år før Detroit'en blev bygget, rullede der eldrevne taxier rundt i amerikanske storbyer. Og de kunne lades op via offentlige ladestandere.

- Man kan godt undre sig over, at elbilerne siden gled helt ud. Og i dag er der jo ikke ret mange ladestandere, siger Jørn og vinker til miljøudvalgsformand Christian Bro (S), som han gerne vil have til at skaffe flere ladestandere.

Detroit'en fra 1913 har batterier både foran og bagi. Det er med til at give bilen et gennemført Bedstemor And-look. Foto: Morten Pape
Strømforsyningen er under konstant overvågning, mens bilen kører. Instrumenterne her sidder over chaufførens fødder. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Annonce