Annonce
Vejle

Smittebil på vej til lille by: Her falder og stiger smitten i Vejle Kommune

Testbilen kommer til Gårslev fredag. Arkivfoto
Tal fra Styrelsen fra Patientsikkerhed viser, at smitten begynder at gå ned mange steder i Vejle Kommune. Dog stiger den i Gårslev, og derfor får området besøg af en testbil fredag.

Vejle: Smittetrykket er begyndt at dale i Vejles boligområder med tæt bebyggelse.

Det sker især på Søndermarken og i Vejle midtby, og Nørremarken følger også med.

Til gengæld stiger den i andre områderne Gårslev, Grejs, Bredballe Syd og Uhrhøj.

Gårslev har overhalet Søndermarken i antallet af smittede i forhold til indbyggertallet. I Gårslev er smitten steget i den seneste uge fra to smittede til otte smittede. Det betyder, at regionen sender en testbil ud i Gårslevhallen fredag klokken 12-17, hvor man kan få en PCR-test.

Det oplyser Vejle Kommune på baggrund af tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Tallene afviger dog fra Statens Serum Instituts tal, fordi de opgøres på forskellige tidspunkter om dagen. Vejle Kommune er nu ifølge tallene fra Styrelsen for Patientsikkerhed nede på en samlet incidens på 154 med 180 nye smittede inden for den seneste uge.


Vejle Kommune skal ikke blive ét af de områder, hvor genåbningen bliver udsat på grund af høje smittetal.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle Kommune


Annonce

Genåbning må ikke blive udsat

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) glæder sig over de faldende smittetal og roser borgerne.

- Men smitten er stadig høj. Så nu er det meget vigtigt, at vi i hele kommunen holder fast - også i de kommende påskedage - og får bragt smitten yderligere ned. Vejle Kommune skal ikke blive ét af de områder, hvor genåbningen bliver udsat på grund af høje smittetal, udtaler borgmesteren i en pressemeddelelse.

Illustration: Vejle Kommune

Nørremarken er stadig det boligområde, som har flest nye smittede. Men tallet er faldet fra 51 til 45 og en incidens på nu 604. I Vejle Midtby er antallet af nye smittede faldet fra 36 til 15. Give-området er antallet af smittede gået fra 17 til nu ni nye smittede.

En tidligere opgørelse viste, at det var gruppen af børn fra 0 til 10 år, der blev fundet flest smittede i kommunen. Nu er det gruppen af børn og unge i alderen 11 til 20 år, hvor der er mest smitte med 49 nye smittede inden for den seneste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce