Annonce
Vejle

Smittekæder skal brydes nu: 175 børn sendt hjem den seneste uge

Børn eller voksne i seks daginstitutioner og i dagplejen er den seneste uge konstateret smittet med coronavirus, og det har sendt mange hjem som nære kontakter. Foto: Mette Mørk
Seks daginstitutioner og dagplejen i Børkop har den seneste uge været ramt af coronasmitte blandt ansatte eller børn.

Vejle: Coronasmitten fortsætter med at stige rundt i Vejle Kommune, og de færreste har lyst til at tilbringe de forestående juledage i isolation fra den nærmeste familie.

Det gælder også blandt de ansatte, der har ansvaret for at passe de yngste borgere.

Men det får ikke Vejle Kommune til at opfordre forældre til at holde deres børn hjemme, hvis det er muligt de sidste dage op mod jul.

Annonce

Det fortæller dagtilbudschef i Vejle Kommune, Rune Asmund Sørensen, selvom smitten også aktuelt har ramt en række lokale daginstitutioner.

- Jeg har ikke noget klart overblik over, i hvilket omfang medarbejderne er nervøse for at blive smittet. Det er jo nok meget forskelligt. Men det er da helt naturligt, at man gerne vil undgå det op til jul. Vi har ikke opfordret forældrene til at holde børn hjemme og tager imod de børn, der kommer, siger han og tilføjer:

- Det er vores klare fornemmelse, at børnetallet i den igangværende uge vil være relativt lavt, ligesom vi kan se, at der er meldt få børn til sampasningen i næste uge.

Ud af cirka 5500 børn i kommunens dagtilbud er der mandag omkring 80 børn tilmeldt sampasningen, som er placeret i seks ud af kommunens 50 institutioner.

Kan kræve brug af mundbind

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har meldt ud, at ledelsen i den enkelte daginstitution kan opfordre forældre til eller indføre krav om, at forældrene bærer mundbind indenfor.

Den opfordring sender Vejle Kommune videre til daginstitutionerne, hvis ledelsen i den enkelte institution vurderer, at det kan reducere risikoen for smittespredning.

- Det er jo meget afhængigt af de lokale forhold. Men vi håber, at det kan bidrage til at mindske smittespredningen og skabe mere tryghed. Det er bare vigtigt at huske, at det at holde afstand er mere effektivt end mundbind i forhold til at undgå smitte, siger Rune Asmund Sørensen.

Annonce

175 børn blev sendt hjem

Han har gjort status over smitten i de lokale daginstitutioner: I den seneste uge er eller har i alt 175 børn og 39 ansatte været smittede eller er hjemsendt som nære kontakter for at bremse smittespredningen.

Galaksen på Nørremarken er ramt igen. Her var en medarbejder på arbejde fredag efter at have været negativ ved første test som nær kontakt. Vedkommende fik taget anden test fredag eftermiddag og fik positivt svar søndag, og derfor er 13 børn og fire ansatte mandag hjemsendt som nære kontakter.

I dagplejen i Børkop tog en medarbejder imod børn tirsdag, hvorefter han fik foretaget en positiv test. Her er to børn og en anden medarbejder hjemsendt som nære kontakter

I Mælkevejen i Vejle var en medarbejder på arbejde i tirsdags, fik symptomer torsdag, blev testet fredag og fik positivt svar søndag. Derfor er 15 børn og to medarbejdere hjemsendt mandag.

Annonce

Jerlev ramt ad to omgange

I sidste uge var Jerlev-afdelingen i Ødsted-Jerlev Børnehus ramt ad to omgange.

Her blev en medarbejder testet torsdag og fik besked lørdag for en uge siden. Hun var sidst i institution onsdag, og derfor var 28 børn og tre medarbejdere hjemsendt.

Torsdag blev et barn her testet positiv efter at have været i institution onsdag. Det betød, at 15 børn og fem medarbejdere blev sendt hjem som nære kontakter

I Galaksen blev en anden medarbejder testet fredag med positivt svar søndag for en uge siden. Hun var i institution fredagen før, og i sidste uge var 18 børn og fem voksne hjemsendt som nære kontakter.

I Kernehuset i Bredballe blev en medarbejder testet positiv og fik svar tirsdag. 25 børn og syv medarbejdere blev sendt hjem.

I Mælkevejen i Vejle blev en medarbejder testet positiv onsdag, fik besked fredag og var sidst i institution tirsdag. 19 børn og to medarbejdere var hjemsendt.

I Borggården i Børkop fik et barn et positivt testsvar fredag og var sidst i institution tirsdag.
Derfor er 28 børn og tre medarbejdere hjemsendt som nære kontakter.

Annonce
Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Vejle For abonnenter

Bevilling på 800.000 kroner skaber hundeslagsmål: Klubber vil ikke dele klubhus og toilet

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Jelling

Northside-festivalen skrotter kødet: Læs, om Charlie i Jelling også hopper på den bæredygtige musik-bølge

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

Alarm 112

To hjemmehjælpere reddede 88-årig fra truende brand: Bagefter måtte alle tre på skadestuen

Annonce