Annonce
Vejle

Smitten bevæger sig rundt i kommunen: Nu bor mange af de nysmittede på Nørremarken

8089 borgere fra Vejle Kommune er blevet testet i løbet af ugen. Af dem viste 1,87 procent sig at være smittede. Arkivfoto: Mette Mørk
Corona-smittetallet i Vejle Kommune er i den seneste uge faldet fra 154,9 til 130,7. Samtidig har fokus flyttet sig fra Give-egnen til Nørremarken.
Annonce

Vejle: Det er kun en uge siden, at Vejle satte en kedelig rekord. Aldrig tidligere havde smittetallet i Vejle været højere.

I løbet af ugen har tallet dog været nedadgående. Det viser nyeste tal fra Statens Serum Institut fra fredag eftermiddag.

Den seneste uge er 151 borgere bosat i kommunen opdaget med coronavirus. Incidenstallet - smittetallet, om man vil - ligger dermed på 130,7.

Fredag for syv dage siden lå det til sammenligning på 154,9. Da var 179 vejlensere testet positiv med covid-19 i løbet af ugen.

De danske sundhedsmyndigheder har sat en bekymringsgrænse ved 20 smittede om ugen pr. 100.000 indbyggere. Vejles smittetal er dermed stadig langt over grænsen og har været det i månedsvis.

Annonce

Flest på Nørremarken

Kommunen laver hver uge et kort, der viser, hvordan smittetilfældene i Vejle fordeler sig i forhold til bopæl. Kortet bygger på data fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

I de forgangne syv dage er der ifølge kortet fundet flest nye smittede på Nørremarken. Her er 23 testet positiv i perioden.

I sidste uge var derimod Vejle midtby og den nordlige del af Bredballe hårdt ramt.

I mindre grad er følgende områder ramt med mellem 13-16 tilfælde for hvert område: Midtbyen, Grejs, Skibet, Vinding og Søndermarken.

I flere uger har Give-området også ligget højt. I den forgangne uge er her dog kun opdaget ni nye smittede.

Vejles corona-kort viser altså, at smitten flytter rundt mellem områderne. Et område kan ligge højt i to uger for så at falde. I sidste uge var Vonge det eneste område uden nye smittede. I denne uge er det Smidstrup, mens Vonge har fire nye smittede.


Vejles corona-kort viser, at smitten flytter rundt mellem områderne. Et område kan ligge højt i to uger for så at falde.

Fra artiklen


Annonce

Børnene og de voksne

I Vejle Kommune er det ikke de unge, der er smittede, men derimod børnene og de voksne over 50 år. Det viser kortet.

Antallet af børn og unge i alderen 11-20 år er faldet fra 35 i sidste uge til 28 nye smittede i denne, og der er også kun 16 nye smittede i alderen 21-30.

Antallet af smittede børn 0-10 år er derimod steget fra 13 til 20.

Antallet af erhvervsaktive i alderen 51-60 år er også steget meget fra 19 til 30. Antallet af ældre over 61 år ligger nogenlunde stabilt med 27 smittede i denne uge. Ingen smittede er over 90 år.

8089 borgere fra Vejle Kommune er blevet testet i løbet af ugen. Af dem viste 1,87 procent sig at være smittede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce