Annonce
Vejle

Smitten eksploderer efter weekenden: Landsby ved Vejle overskrider alle tre grænseværdier og rammes af restriktioner - blandt andet på skolen

Der er aktuelt to teststeder i Vejle Kommune, men Diana Krogstrup håber, at der kan komme en ekstra mulighed til Gårslev. Arkivfoto: Mette Mørk
Som det første sogn i Vejle Kommune måtte Gårslev mandag se ind i at få indført restriktioner. Det viste dagens smitteopgørelse fra Statens Serum Institut.

Gårslev: Det første sogn i Vejle Kommune blev mandag tvunget til at indføre smittereducerende tiltag.

Det viste mandagens corona-smitteopgørelse fra Statens Serum Institut.

Selvom Vejle Kommune fortsat ligger i bunden, når man kigger på antal smittede på landsplan, overskrider Gårslev Sogn nu alle smittegrænserne.

Annonce

For at et sogn anbefales at iværksætte "smittereducerende tiltag", som Statens Serum Institut kalder det, skal der være flere end 20 nysmittede den seneste uge, et incidenstal på over 800, samt en positivprocent på over tre.

Gårslev havde mandag 21 nysmittede den seneste uge, et incidenstal på 975 og en positivprocent på 5,78.

Jeg er ved at prøve at se, om vi kan få en ekstra testmulighed ud i Gårslev, så alle, der bor derude, kan blive testet på kort tid

Diana Krogstrup, sundhedschef, Vejle Kommune

Det satte også tandhjulene i gang i Vejle Kommune, oplyser Diana Krogstrup, der er sundhedschef i kommunen.

- Jeg er ved at kontakte Styrelsen for Patientsikkerhed og sundhedsberedskabet, og vil fortælle dem, at vi har et udfordret sogn i Vejle Kommune. Så skal vi have sikret hvilke særlige restriktioner, der skal indføres, sagde Diana Krogstrup mandag til Vejle Amts Folkeblad.

Flere tests i skolen

Ét af de steder, hvor Vejle Kommune ved, at der er flere smittede, er på Gårslev Skole.

Derfor er det indtil videre slået fast, at der på både Gårslev Skole og på daginstitutionerne i sognet kommer nogle strammere restriktioner, oplyser sundhedschefen.

- Det vil sige, at man vil blive opdelt klassevist, og det kommer også til at gælde i daginstitutionerne. Derudover skal aflevering og afhentning så vidt muligt foregå udendørs, fortæller Diana Krogstrup.

Hun kommer desuden med en opfordring til at begrænse større sociale arrangementer blandt børnene.

Teststeder i Vejle Kommune

Der er aktuelt tre teststeder i Vejle Kommune.

  1. Det ene er på Tysklandsvej 4 i Vejle, hvor man kan få foretaget en PCR-test med tidsbestilling.
  2. Det andet teststed ligger i Filtenborg på Vestre Engvej 54 i Vejle. Her kan man kun få foretaget lyntest. Åbningstider er hverdage 8 - 19 og lørdage og søndage kl. 10 - 18.
  3. Fra 24. november kan man også blive lyntestet i Kulturhuset på Rådhusbakken 9 i Give på onsdage og fredage fra 10-17

- Vi vil gerne opfordre til, at børnene holdes i deres stamklasser, indtil smitten er faldet igen, siger hun og fortsætter:

- Jeg er ved at prøve at se, om vi kan få en ekstra testmulighed ud i Gårslev, så alle, der bor derude, kan blive testet på kort tid, siger Diana Krogstrup.

Annonce

Høj smitte i flere sogne

Selvom det for nu kun er Gårslev, der ser ind i restriktioner, så er der flere af de vejlensiske sogne, der har relativt høj smitte, ifølge opgørelsen fra Statens Serum Institut.

Både i Nørremarken, i Bredballe og i Sct. Nicolai Sogn sogn er der flere end 30 nysmittede den seneste uge, ifølge opgørelsen.

Ingen af de tre fornævnte sogne opfylder dog alle tre kriterier, ligesom Gårslev Sogn gjorde mandag, da de alle har et incidenstal på under 800.

Derfor får de ikke anbefalet at indføre smittereducerende tiltag, selvom der er flere nysmittede den seneste uge end i Gårslev.

Samlet set har Vejle Kommune mandag et dagsaktuelt smittetal på svimlende 372, men placerer sig fortsat i bunden, når det kommer til landets mest smittede kommuner.

Det viser opgørelsen fra Statens Serum Institut.

Forskellen på de to smittetal

Der er forskel på de dagsaktuelle smittetal og de smittetal, myndighederne bruger til at vurdere, hvornår en kommune eller et sogn bør indføre smittereducerende tiltag. 

De smittetal, myndighederne bruger, og som fremgår af både sognekortet og grafen, går ni dage tilbage i tiden, og inkluderer ikke de seneste par dages nysmittede.

Det betyder, at de tal, myndighederne bruger faktisk er tre dage gamle, men at alle registrerede smittetilfælde fra de pågældende dage indgår, modsat i de dagsaktuelle tal, hvor der kan være forsinkelser i testsvar samt andre fejlkilder.


Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Live: Godkendt første halvleg - holder VB også superligaens førerhold fra scoringer efter pausen?

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Har du også undret dig over mennesker med gule overtræksdragter og 'uhyggelige' åndedrætsværn på Damhaven? Mystisk lugt har ført til overraskende opdagelse

Vejle For abonnenter

Nyt system til 100 mio. kr. skal forhindre trafikkaos på Storebæltsbroen: Derfor vil det ikke virke på Vejlefjordbroen

Give

Efter salg til Stofa: Fællesantenne overfører millionbeløb til det lokale foreningsliv

Erhverv

Kan du lide julehygge med veterantog? Så er det her sidste chance

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Børkop For abonnenter

Undersøgelse viser overraskende resultat: Jordskred i stort sommerhusområde griber om sig - kan gøre skade på bebyggelser

Erhverv For abonnenter

Skal du have en varmepumpe? Vejlefirma leverer trods varemangel

Vejle

Lukket café skabte problemer bag lågen: Men så trådte Tortilla Flats til

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Erhverv For abonnenter

Midt i tvangslukning og produktionsproblemer: Allan Hansen fik et af sine bedste år nogensinde - og succesen er kun vokset siden

Give

Tæt venskab fører til, at ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Annonce