Annonce
Billund

Smitten er stadig voldsom i Grindsted: Testbilen kommer næsten dagligt ugen ud

Joachim Degn bliver podet i halsen af medicinstuderende Mikkel Andreas Hansen. Det er også denne type test, som testbilen vil foretage i Tingparken. Foto: Jacob Schultz
Der er omkring 250 smittede per 100.000 indbyggere i Grindsted Sogn. Nu gøres en ekstra indsats for at få flere til at tage en coronatest.

Grindsted: Fra tirsdag til søndag vil der dagligt være en testbil fra Region Syddanmark i Tingparken i Grindsted alle dage med undtagelse af torsdag. Baggrunden er den seneste stigning i smittetryk i Billund Kommune. Det skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Smittetilfældene er i høj grad koncentreret i Grindsted Sogn, der har et såkaldt incidenstal på 250 over de seneste syv dage. Det betyder, at der er 250 smittede pr. 100.000 indbyggere i sognet.

Sådan kan du blive testet

  1. Den nye mulighed er testbilen, der vil holde ved Tingparken 42 C følgende dage: Tirsdag: 08.30-17.30. Onsdag: 12.30-17.30. Fredag: 08.30-17.30. Lørdag: 08.30-17.30. Søndag: 08.30-17.30.
  2. Du kan få en kviktest her: Tirsdag 13.00-19.00: Billund Idrætscenter, Kærvej 501, Billund. Onsdag 12.30-19.00: Magion, Tinghusgade 15, Grindsted. Torsdag 10.30-17.30: Sdr. Omme Idrætscenter, Stadion Alle 16, Sdr. Omme. Torsdag 18.00-19.00: Viadukthallen, Blåhøjvej 10, Filskov. Fredag 08.30-13.30: Vorbasse Fritidscenter, Drivvejen 1, Vorbasse. Fredag 14.00-18.00: Hejnsvig Hallen (følg skiltningen til biologilokalet), Bakkevej 9, Hejnsvig. Lørdag 13.00-16.00: Magion, Tinghusgade 15, Grindsted. Søndag 13.00-15.00: Billund Idrætscenter, Kærvej 501, Billund.
  3. Du kan få en coronatest med tidsbestilling på sygehuset i Grindsted og i Billund Lufthavn. Den skal du bestille på coronaprover.dk.
  4. Den sidste mulighed er quickteststationen i lufthavnen, der er uden tidsbestilling, og som ifølge lufthavnens hjemmeside er åbent 8.00-20.00.

Det er uden tidsbestilling, så der kan opstå kø, men ofte er der god kapacitet mellem klokken 11.00 og 15.00.

Annonce

Let for alle

Testen er en såkaldt PCR-test. Det vil sige, at prøven tages ved podning i halsen, og man kan forvente svar efter 24 timer på sundhed.dk.

- Vi ser fortsat en stor koncentration af smitte i Grindsted, og det er fordelt over hele byen. Derfor har vi taget initiativ til at få yderligere en testmulighed til kommunen, og vi opfordrer fortsat folk til at huske de gode råd: For eksempel kun at gå én fra husstanden ned at handle, at holde afstand og højst at se personer fra egen sociale boble, siger Lene Bruun, leder af HR og Sundhedsstaben i Billund Kommune ifølge pressemeddelelsen.

Til JydskeVestkysten forklarer hun, at der er smittede i Tingparken, men det er der også mange andre steder. Alligevel er der en særlig grund til at gøre det let at blive testet netop her:

- Vi vil gerne have, at så mange borgere som muligt forebyggende lader sig teste cirka en gang om ugen. Og vi ved bare, at i de etniske miljøer er der flere, der har svært ved sådan noget som at bestille tid. Så for at gøre det så let som muligt for dem, så får vi en bil ud uden tidsbestilling, siger hun.

Annonce

Stadig højt smittetal

Man kan fortsat benytte sig af de andre testmuligheder i kommunen. På coronaprover.dk kan man bestille PCR-test ved de faste testcentre i Grindsted og Billund, ligesom man på billund.dk/kviktest kan se, hvor man kan få en kviktest.


Vi vil gerne have, at så mange borgere som muligt forebyggende lader sig teste cirka en gang om ugen.

Lene Bruun, leder af sundhedsstaben i Billund Kommune


For hele kommunen er antallet af smittede faldet lidt hen over weekenden, men det er stadig meget højt. Der er 32 smittede de seneste syv dage, og det svarer til 120,4 smittede per 100.000 indbyggere. De 250 smittede per 100.000 indbyggere, som der er i Grindsted Sogn, er ikke så højt som i Ishøj eller Brøndby, men ellers svarer det til smittespredningen på den københavnske vestegn.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce