Annonce
Vejle

Smittestigning før genåbning: De unge og folk i Thyregod skal passe ekstra godt på

Covid-19-testcentret på Tysklandsvej 4 i Vejle har - i modsætning til tidligere - forholdsvis kort ventetid, oplyser Vejle Kommune. Men der tilbydes fortsat lyntest mange andre steder i kommunen. Foto: Mette Mørk
Smittestigning i den nordlige del af kommunen samt blandt unge i Vejle by skaber ikke bekymring hos sundhedschefen i Vejle Kommune, Diana Krogstrup, før genåbningen torsdag.

Vejle: På trods af lokale smittestigninger kan vejlenserne kan roligt pakke træningstøjet til genåbningen torsdag. Kommunen melder nemlig klart skib på trods af forhøjede incidenstal, især i den nordlige del af kommunen.

- Det er en kalkuleret risiko, at der indimellem er stigninger. Vi er dog ikke i nærheden af at lukke sogne ned på baggrund af de nuværende tal, forsikrer sundhedschef i Vejle Kommune Diana Krogstrup.

Både Vonge, Thyregod og Give har oplevet en stigning i antal smittede med en mutation af den engelske variant B117, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Annonce

I pressemeddelelsen skriver kommunen desuden, at der i Thyregod den seneste uge er registreret 18 nye smittede med varianten, mens der i nabobyen Give er fundet 16.

Teststeder i Give og Thyregod

PCR-test uden tidsbestilling

  • Ikærhallen (Torvegade, Give): mandage i lige uger
  • Vonge-Kollemorten Hallen (Skovborgvej 2, Vonge): fredag 7. maj kl. 12-17 og søndag 9. maj kl. 9-17
  • Thyregod Skole i gymnastiksalen (med indgang fra Skolegade 4C): Fredag 7. maj kl. 9-17 og søndag 9. maj kl. 9-17 

Lyntest

  • Kulturhuset i Give: Tirsdage og onsdage fra 14-20 samt fredage fra 10-20

Øvrige teststeder i kommunen: Se www.vejle.dk

- Udbruddet med netop den variant gør, at vi opsporer lidt bredere, end vi ellers ville have gjort, for at få inddæmmet smitten, oplyser sundhedschefen til Vejle Amts Folkeblad.

Efterspillet af tidligere genåbning

Det er ikke kun i den nordlige del af kommunen, at smitten stiger. Også i Vejle mærker man udbruddet kort før genåbningen.

-  Vi kan se, at det er de unge mennesker, der bliver smittet lige nu, og vi antager, at det er på grund af genåbningen af caféer, barer og den slags, siger Diana Krogstrup.

Ingen af tallene er alarmerende endnu, melder sundhedschefen, men det er vigtigt at være opmærksom. Især på at huske håndspritten, selvom tingene stille og roligt vender tilbage til normalen:

- Vi hører fra de erhvervsdrivende, at der ikke bliver brugt ret meget håndsprit, og at de ikke behøver at fylde beholderne lige så tit, som de har gjort, forklarer hun.

For selvom vaccinationerne er godt i gang, og landet genåbner, så er vi stadig ikke tilbage til normalen. Og det skal især de unge huske:

- I må meget gerne passe bedre på i byen. Hold afstand, brug håndsprit og undgå at dele flasker. Vi skal stadig passe på, for vi er ikke i mål endnu, siger sundhedschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce