Annonce
Trekantområdet

Smittetal fortsætter deres himmelflugt i Kolding: Næsten en tredjedel af de smittede er under 10 år

Fredag overhalede Kolding Ishøj som den kommunen i landet, der har flest coronasmittede per 100.000 indbyggere. Lørdag ligger Kolding stadig på en solid førsteplads, når det gælder omfanget af coronasmitte. Foto: Mette Mørk/JyskFynske Medier
Fra fredag til lørdag steg antallet af coronasmittede i Kolding endnu mere, og kommunen er fortsat den i landet med flest smittede per 100.000 indbyggere.
Annonce

Kolding: Antallet af coronasmittede borgere i Kolding fortsætter bare med at stige. Det viser de allernyeste tal fra Statens Serum Institut for coronasmitten i landets kommuner.

I den seneste uge er smittetallet i Kolding steget med eksplosiv fart, og fredag fik Kolding den kedelige førsteplads over kommuner med flest coronasmittede per 100.000 indbyggere.

Lørdag eftermiddag viste tallene, at der er 250 nye smittede i kommunen indenfor den seneste uge. Det giver en incidens på 268,8 smittede per 100.000 indbyggere. Fredag var incidenstallet på 251,6, og torsdag var tallet på 214.

Smitten har især ramt de 0-9-årige, der tegner sig for lige knap en tredjedel af den seneste uges nye smittetilfælde i Kolding. 77 af de 250 nye smittede er således under 10 år. En del af de smittede er ramt af den britiske coronavariant B117, der er mere smitsom end den almindelige corona.

Det fik fredag regeringen til at påbyde Kolding Kommune at lukke alle kommunale og private skoler og daginstitutioner, der ligger i postnummer 6000 Kolding, i hele næste uge. Det drejer sig om 15 skoler og 28 daginstitutioner.

Dermed håber man at få bremset smitten, der især har ramt et par af byens skoler og daginstitutioner i omfattende grad.

Samtidig har man opfordret alle koldingensere til at blive coronatestet i den kommende uge, og man sætter ind med flere ekstra teststeder rundt i byen, så man fra på mandag og ugen ud er klar til at teste tusindvis af mennesker hver dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Annonce