Annonce
Indland

Smittetal skyder i vejret efter saunatur på højskole

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
En saunatur blev til et smitteudbrud på Gerlev Idrætshøjskole. Nu er 71 elever blevet smittet med coronavirus.

En kollektiv saunatur har sat højskoleopholdet på midlertidig pause på Gerlev Idrætshøjskole, efter at antallet af registrerede smittetilfælde er steget igen.

I alt 71 elever er nu blevet smittet med coronavirus som følge af saunaturen den 8. oktober.

Det skriver TV2 Øst.

I første omgang blev 42 elever konstateret smittede med coronavirus, men antallet er tilsyneladende skudt i vejret siden da.

På trods af det mener forstander for højskolen Tania Dethlefsen, at situationen er under kontrol.

- Det positive er, at udbruddet er under kontrol – der er ingen nysmittede. Alle smittede er smittet i det første udbrud, og samtidig er ingen af de ansatte blevet smittet, siger hun.

De smittede elever er blevet isoleret i en fløj af højskolens bygninger, hvor de får leveret mad og kun færdes blandt hinanden.

Der er mange af de smittede elever, der ikke har udviklet nogen symptomer. Flere er dog blevet syge.

De første 42 elever blev konstateret smittede fredag i sidste uge.

To dage senere steg smittetallet til 62. Flere end 100 elever er sendt hjem, mens en del af de smittede elever er i isolation på skolen.

Dengang sagde 19-årige Vigga Moestrup, som er elev på højskolen, at hun fortrød, at hun var gået med i saunaen, efter at folk er blevet syge og højskoleopholdet er sat på midlertidig pause.

- Det har gjort, vi er mange mennesker, som lige nu ligger syge – og nogle har slemmere symptomer end andre. Det er vildt ærgerligt, at vores ophold er sat på pause, sagde hun søndag til TV2 Øst.

Antallet af smittede med coronavirus i Danmark har været stigende.

Tirsdag formiddag fortalte statsminister Mette Frederiksen, at selv om færre bliver testet for virusset, er der flere, der bliver testet positive.

- Tallene vil vise et stigende antal smittede og med den alvor i sig, at der testes færre. Derfor er den relative andel, der testes positive, stigende, sagde hun uden for Folketingssalen.

/ritzau/

Læs hele artiklen fra TV2 Øst her
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce