Annonce
Vejle

Smittetryk på vej i den gale retning: Se de nyeste coronatal for Vejle her

Billedet er taget, da testbilerne holdt ved Byens Hus i Jelling. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Vejle: Smittetrykket i Vejle Kommune lader til at gå i den gale retning. Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut.

Hver eneste eftermiddag offentliggør instituttet den aktuelle situation med coronavirus ude i kommunerne. De seneste tal er dermed fra søndag klokken 14.

Her kan man se, at der den seneste uge - altså fra søndag til søndag - er blevet konstateret 32 nye smittede i Vejle.

Den såkaldte incidens ligger dermed nu på 28. Det betyder, at 28 den seneste uge er testet positiv pr. 100.000 indbyggere. Vejle Kommune har 115.748 indbyggere.

Tallet har i et par måneder været bekymrende højt, da myndighederne holder særligt øje med kommuner med et incidenstal på over 20.

For tre uger siden lå smittetrykket markant højere end i dag. Faktisk nåede det næsten helt op på 40, men siden det faldt, har det ligget nogenlunde stabilt på mellem 23-25. Indtil nu hvor det er steget en kende til 28.

Annonce

Fortsat værst i Fredericia

Flere kommunale institutioner i Vejle har på det seneste været ramt.

Det gælder blandt andet for Postens Vej, der er et bosted for udviklingshæmmede, og Plejecenter Atriumhaven. Begge ligger i Brejning. Derudover daginstitutionen Kernehuset i Bredballe og Englystskolen i Børkop. Samtidig har Øjenafdelingen på Vejle Sygehus været ramt.

Hos nabokommunerne ser det værst ud for Fredericia, hvor det i øvrigt går bedre og bedre.

Den seneste uge har kommunen trods positive takter opdaget 44 nye smittetilfælde og har dermed lige nu en incidens på 86 - dermed næsten tre gange højere end Vejle Kommune og fire gange højere end den bekymrende grænse sat af myndighederne.

Hedensted, Middelfart, Horsens og Kolding har den seneste uge konstateret henholdsvis 7, 10, 24 og 48 nysmittede og har dermed et smittetryk på mellem 15 og 52.

I Vejle Kommune er 4573 borgere blevet testet den seneste uge. Af alle de testede har 0,70 procent vist sig at være positive.

Alt i alt er 42.913 vejlensere, siden landet lukkede ned i marts, blevet testet. Nogle er testet flere gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce