Annonce
Trekantområdet

Smittetrykket krydser en ærgerlig grænse: Nu er antallet af nye smittede i Kolding bekymrende højt

Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce

Kolding: Kolding har skiftet farve på Statens Serum Instituts kort over corona-landskabet og er blevet orange. Det er sket, efter at kommunen i weekenden har oplevet en stigning i antallet af nye coronasmittede.

Det såkaldte incidens-tal, som viser antallet af nye smittede inden for de seneste syv dage per 100.000 indbyggere, ligger således nu på 24, og det har fået Kolding Kommune til at skifte farve på kortet. Når incidens-tallet er over 20, betegnes antallet af nye smittede som "bekymrende".

At Kolding nu har krydset den ærgerlige grænse, kommer ikke bag på kommunaldirektør Thomas Boe.

- Flere kommuner rundt om os har været over i flere dage, hvorfor vi forventede at dette også måtte ske i Kolding, skriver Thomas Boe i en mail til JydskeVestkysten.

I slutningen af sidste uge var incidens-tallet i Kolding på 12.

Annonce

Fredericia hårdt ramt

Kigger man på nogle af nabokommunerne, er farven dog noget mørkere. Det gælder blandt andet Fredericia, der har en incidens på 113 og dermed har det højeste smittetryk i regionen.

Vejles incidens-tal ligger på 34, og Billund er på 30. Lidt mod vest - i Vejen Kommune - er der dog lidt gode nyheder at hente, idet kommunen har en incidens på 14, og det ser endnu bedre ud i Haderslev, hvor tallet er helt nede på 7 nye smittede per 100.000 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Vejle

Efter endnu en uge med rekordhøje smittetal: Disse områder i Vejle er lige nu hårdt ramt

Annonce