Annonce
Vejle

Smitteudbrud på skole: 284 studerende er sendt hjem til undervisning bag skærmen

De smittede studerende i Vejle går alle på samme hold, men alle andre hold på socialrådgiveruddannelsen i huset er altså også sendt hjem. Arkivfoto: Gregers Kirdorf
Annonce

Vejle: 284 studerende på socialrådgiveruddannelsen på Vestre Engvej i Vejle er i løbet af torsdag sendt hjem.

Det sker, efter at ni af deres medstuderende er testet positiv for coronavirus. De skal derfor alle de næste to uger modtage online undervisning.

Det fortæller Lenna Vogn Petersen, der er uddannelseschef på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

- Det er en lille uddannelse med relativt få studerende og få undervisere til at varetage undervisningen på kryds og tværs af holdene. For at undgå yderligere smittespredning har vi derfor valgt at lukke ned for den fysiske undervisning, selvom det umiddelbart er mere vidtrækkende, end sundhedsmyndighederne lægger op til, siger hun.

Samme model har uddannelsesinstitutionen tidligere valgt at ty til, da læreruddannelsen i Odense blev ramt af et smitteudbrud.

Annonce

Vant til online undervisning

De smittede studerende i Vejle går alle på samme hold, men alle andre hold på socialrådgiveruddannelsen i huset er altså også sendt hjem.

I foråret lukkede UCL Erhvervsakademi og Professsionshøjskole ligesom mange andre skoler helt ned på grund af coronavirussen. Siden er både studerende og undervisere blevet vant til online undervisning.


For at undgå yderligere smittespredning har vi derfor valgt at lukke ned for skolen, selvom det umiddelbart er mere vidtrækkende, end sundhedsmyndighederne lægger op til.

Lenna Vogn Petersen, uddannelseschef


Derfor forudser uddannelseschefen heller ikke, at de kommende uger bliver særligt problematiske.

- Vi har prioriteret, at de første semestre skal have så meget fysisk undervisning som muligt. Cirka halvdelen af de øvriges undervisning foregår fortsat over nettet, så det bliver ikke nogen særlig omvæltning for dem. Samtidig er det vigtigste for os, at studerende såvel som undervisere er trygge ved situationen, forklarer Lenna Vogn Petersen.

UCL på Boulevarden er ikke berørt af smitteudbruddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce