Annonce
Vejle

Smitteudbrud på stort plejehjem: Seks beboere og to medarbejdere er testet positiv

Bakkegården har ikke tidligere haft smittetilfælde. Foto: Google Street View
To af de ældre er så dårlige, at de lige nu er indlagt på sygehuset. To medarbejdere er også ramt. Alle beboere bliver testet ugentligt.
Annonce

Vejle: Et af Vejles store plejehjem, Bakkegården ved Koldingvej, er ramt af et smitteudbrud.

Seks beboere og to medarbejdere er testet positiv for coronavirus. To af de smittede beboere er i øjeblikket indlagt på grund af sygdommen, mens én er erklæret rask og ikke har haft et eneste symptom på sygdom.

Det bekræfter leder Helle Wittig.

Hun fortæller, at huset ikke tidligere har oplevet smittetilfælde, så udbruddet kommer som noget af et chok for hende, kollegaerne og beboerne.

- Vi er ellers gået fuldstændigt forbi. Så situationen har ramt os hårdt. Det har ikke været så sjovt den seneste tid, indrømmer Helle Wittig.

Annonce

Isolerede hel afdeling

Den første beboer testede positiv for to uger siden. Da valgte lederen at isolere den berørte afdeling med to håndfulde beboere.

Sundhedsmyndighederne mente ifølge hende, at det ikke var nødvendigt. Men i dag er hun glad for beslutningen.

- For da alle beboere blev testet, viste det sig, at yderligere to på samme afdeling var smittet, siger Helle Wittig.


Vi aner ikke, hvordan smitten er kommet ind, og det er lidt frustrerende. Det er en lumsk sygdom, især fordi man kan være rask smittebærer.

Helle Wittig, plejehjemsleder


Siden er hele huset blevet testet hver uge, og i den forbindelse dukkede yderligere fem smittetilfælde op - tre beboere og to medarbejdere.

- Hver søndag bliver vi alle sammen testet. Det skal vi også på søndag. Vi bliver testet, indtil der ikke dukker flere smittede op. Det er meget betryggende, mener plejehjemslederen.

Annonce

En lumsk sygdom

Sammen med myndighederne har Helle Wittig ledt efter smittekilden - uden held. Først troede hun, at det var en af medarbejderne, men det mener hun ikke er tilfældet alligevel.

- Det viste sig, at de også var nysmittede, så det kunne ikke være dem. Vi aner ikke, hvordan smitten er kommet ind, og det er lidt frustrerende. Det er en lumsk sygdom, især fordi man kan være rask smittebærer, siger Helle Wittig.

Alle medarbejdere på seniorområdet i Vejle Kommune skal testes hver anden uge på grund af kommunens høje smittetryk.

Den seneste tid er det blevet til hver uge på Bakkegården. Til gengæld er ingen af beboerne - altså bortset fra de smittede - isoleret på plejehjemmet.

- De var så glade, da de endelig kunne spise sammen igen. Det er en svær tid i forvejen, og vi gør vores bedste for at holde gang i bare et minimum af aktiviteter. Samværet er utroligt vigtigt, påpeger Helle Wittig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Annonce