Annonce
Egtved

Snør vandreskoene: Ny vandrerute snor sig 14 kilometer i Egtvedpigens fodspor

Landskabet veksler mellem åbne overdrev og tætte bevoksninger. Der er åer og søer, og en righoldig natur med masser af dyr, fugle, insekter, planter og svampe på vandreruten "Egtvedpigens Fodspor". Pressefoto: Vejle Kommune
"Egtvedpigens Fodspor" er navnet på en ny 14 kilometer vandrerute, som nu er åben for vandreglade. Politikere opfordrer til, at man viser hensyn, når den nye rute betrædes.

Egtved: Den løber gennem to ådale, op og ned ad højdedrag, langs åbne overdrev, tætte bevoksninger og forbi søer og åer.

Vejle Kommune og Naturstyrelsen åbner nu for den nye vandrerute "Egtvedpigens Fodspor", oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Ruten snor sig 14 kilometer gennem de naturskønne områder ved blandt andet Runkenbjerg, Nybjerg Mølle og Spjarup Hede.

Hvis vandreruten følges i sin fulde længde, tager den mellem fire og fem timer at gennemføre, afhængigt af tempo og pauser.

- Vi har virkelig glædet os til at dele denne smukke vandrerute med vores borgere og gæster. Og da der er stor efterspørgsel på nye vandreruter, sætter vi de 14 kilometer fri nu, så vi kan nyde dem sammen - hver for sig. Jeg vil dog opfordre til, at folk viser pænt hensyn og holder afstand derude, siger Karl Erik Lund (DF), der er formand for natur- og miljøudvalget i Vejle Kommune, i en pressemeddelelse.

Det var meningen, at åbningen af ruten skulle fejres og markere 100-året for fundet af Egtvedpigen. Men på grund af coronakrisen udskyder forvaltningen festlighederne, og når corona-restriktionerne tillader det, vil kommunen holde en officiel indvielse af Egtvedpigens Fodspor.

Annonce

Vis hensyn

En stor del af vandreruten går både gennem private arealer og kostbar natur i de to ådale. Vejle Kommune opfordrer derfor, at folk viser hensyn både til naturen og de folk, der bor i området. Der må for eksempel ikke cykles på ruten, hunde skal holdes i snor, og man skal holde sig på stierne og ikke efterlade affald.


Den nye 'Egtvedpigens Fodspor' er en kæmpegevinst for området. Den rummer netop det, som gør, at en vandretur scorer toppoint: Den er varieret, har en god længde, rummer ro, ren natur, gode kulturfortællinger og smukke udsigter.

Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for kultur- og idrætsudvalget, i pressemeddelelsen


I området, hvor vandreruten løber, vandrede Egtvedpigen og hendes fæller for mere end 3000 år siden. Den unge kvinde på 16-18 år døde en sommerdag i året 1370 f.Kr. Hun blev begravet i en egetræskiste sammen med sine personlige ejendele og forseglet i en gravhøj ved Egtved Holt. Gårdejerne Peter Platz stødte på kisten torsdag 24. februar 1921, da han fjernede de sidste rester af en gravhøj på sin mark.

Den fortælling og mange flere kan vandrerne læse om på de skilte, som står ved otte p-pladser langs ruten. Skiltene viser desuden et kort over hele Egtvedpigens Fodspor. Egtvedpigens Grav kan opleves med en lille afstikker.

Naturstyrelsen har i samarbejde med Vejle Kommune skabt Egtvedpigens Fodspor. I efteråret og vinteren arbejdede man på at etablere ruten.

Du kan finde yderligere oplysninger, kort og vandrerutebeskrivelser via Vejle Kommunes hjemmeside og www.udeliv.vejle.dk.

Rutens 14 kilometer markeret med tydelige orange pile hele vejen. Screenshot fra Vejle Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce