Annonce
Billund

Snart er det slut med Småt brændbart på genbrugspladserne

Snart skal vi i gang med at sortere endnu mere på genbrugspladserne. Arkivfoto: Jacob Schultz
Fra februar sløjfer alle fem genbrugspladser i Billund Kommune containeren til småt brændbart. Vi kan nemlig genanvende omkring halvdelen af det affald, som i dag ender til forbrænding.

Billund/Grindsted: Vi skal genanvende mere og forbrænde mindre. Sådan lyder det fra Billund Kommune, som fra februar siger farvel til ”Småt brændbart”. Det er nemlig nødvendigt, at vi bliver bedre til at sortere, når vi skal genanvende mere.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

-  Meget af det affald, som i dag ender til forbrænding i småt brændbart, kan vi genanvende og bruge til produktion af nye produkter, hvis det bliver sorteret rigtigt. Det er enormt ærgerligt, når ressourcerne går tabt. Derfor sætter vi nu ind på genbrugspladserne, siger lederen af genbrugspladserne i Billund Kommune, Peter Skov, i pressemeddelelsen.

Annonce

Andre kommuner har ifølge pressemeddelelsen gode erfaringer med at skifte ”Småt brændbart” ud med ”Rest efter sortering”. I Vejle og Give er mængden af affald, der bliver sendt til forbrænding, næsten halveret.

Medarbejdere i Billund Kommune har besøgt genbrugspladsen i Middelfart, som har oplevet samme tendens. Derfor sætter Billund Kommune nu også ind for at gøre det nemmere at sortere rigtigt.

Det er enormt ærgerligt, når ressourcerne går tabt. Derfor sætter vi nu ind på genbrugspladserne.

Peter Skov

- Med det nye navn ”Rest efter sortering” vil vi signalere, at man først skal sortere alt affald ud i de rigtige containere. Kun hvis vi har noget tilbage, efter vi har sorteret, kan vi smide det i den nye container,” siger gruppekoordinator for affaldsgruppen i Billund Kommune, Stina Andkjær Edlefsen.

Nemt at være grøn

På de store pladser i Billund og Grindsted sker ændringen allerede 1. februar. På pladserne i Vorbasse, Sdr. Omme og Filskov sker det fra midten af februar.

Navnet er kun en del af de nye tiltag. For at gøre det nemmere at sortere, bliver der også rykket lidt rundt på pladserne.

Genbrugspladserne sætter borde op foran ”Rest efter sortering”, hvor man kan sortere. Man vil også kunne få mere hjælp i perioden, efter de nye skilte er sat op.

- Det skal være nemt at sortere rigtigt, og man skal vide, at man gør en forskel. Så gør det heller ikke noget, hvis vi oven i det kan gøre det til en god oplevelse at besøge os, siger Peter Skov.

Nye skilte med billeder og information ved udvalgte typer affald skal gøre det mere overskueligt at sortere.

Det vil også være muligt at finde en digital vejledning til at sortere på kommunens hjemmeside, så man får pakket traileren rigtigt, inden man kører hjemmefra.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce