Annonce
Egtved

Snart fyldes bassinerne igen: Svømmehal åbner om cirka to uger

Svømmehallen i Egtved har de sidste par uger været tømt for vand, mens et-års-gennemgangen har stået på. Nu skal bassinerne igen fyldes op, og vandet opnå den rigtige temperatur og vandkvalitet, før svømmehallen atter kan tages i brug. Arkivfoto: Mette Mørk
Et-års-gennemgangen af Egtveds nye svømmehal er næsten afsluttet. Når bassinerne atter er klar til badegæster, åbner svømmehallen igen. Samtidig åbnes der også snart for idræt og fitness i hallen.
Annonce
Egtved: Der er godt nyt til vandhunde og idrætsglade mennesker i Egtved og omegn. Snart kan Egtved Idræts- og Multicenter atter slå dørene op.
Haller og svømmehaller fik nemlig i sidste uge grønt lys til at genåbne som en udvidelse af fase tre af genåbningen af Danmark. Men brugerne af hallen, fitnesscentret og svømmehallen i Egtved må dog lige væbne sig med tålmodighed lidt endnu, fortæller centerleder Linda Kruse.
- Hallen og fitnesscentret er i princippet klar til brug. Men de forskellige aktiviteter bliver først sat i gang, når de enkelte afdelinger under idrætsforeningen er klar med retningslinjer for deres respektive idrætsgrene. Så snart de er klar, er jeg klar til at åbne hallen for brugerne, siger hun.
Annonce

Svømmehal åbner senere

Lidt ekstra tålmodighed er der brug for hos de, der tripper efter atter at springe i bassinerne i svømmehallen. Bassinerne er nemlig lige nu tømte for vand, da man har valgt at fremrykke den et-års-gennemgang, der skulle være fundet sted inden 1. oktober i år.
- Vi valgte at gennemføre gennemgangen allerede nu, da svømmehallen jo alligevel var tvunget til at være lukket af hensyn til coronasituationen. Vi troede først, at svømmehallen fik lov at åbne til august som en del af fase fire. Folkene, der står for gennemgangen, har de seneste dage, også hen over weekenden, knoklet for at blive færdige hurtigst muligt, for de ved godt, at vi alle glæder os til at kunne bruge svømmehallen igen, fortæller Linda Kruse.
I dag, torsdag, vil der atter begynde at blive fyldt vand i bassinerne. Alligevel kommer der til at gå cirka to uger, før man atter kan svømme i Egtved.
- Det tager tid at fylde 625 kubikmeter vand i det store bassin. Når det er fyldt, skal vandet varmes op til 27 grader, og så skal vi have kemien op at køre korrekt, så vi får den rigtige vandkvalitet, forklarer centerlederen.
Først herefter kan de første springe i vandet. Det bliver dog i første omgang livredderne.
- Inden vi åbner svømmehallen for gæster, skal vi sikre os, at alle livredderne er klar igen. Så hvis man ser folk i svømmehallen, selvom den er lukket for gæster, så er det livredderne, der i gang med forskellige øvelser, så de kan være helt klar til åbning, siger hun.
Annonce

Centerleder glæder sig

Selvom nogle måske ærgrer sig over at skulle vente et par uger endnu, inden svømmehallen åbner, er centerlederen godt tilfreds.
- Jeg er glad for, at vi har nået de tre ud af fem uger, vi ellers skulle undvære svømmehallen, under corona-nedlukningen i stedet for, at vi skulle åbne nogle få uger for så at lukke igen fem uger hen over sommerferien, som det ellers var planlagt, siger Linda Kruse, der glæder sig til atter at kunne åbne dørene til både hal, motionscenter og svømmehal.
- Det er da mega fedt, at vi må åbne nu. Vi troede først, at vi ville få lov til at åbne til august. Nu glæder vi os helt vildt til, at der atter bliver masser af liv i centret igen, for det har vi savnet.
Linda Kruse, centerleder i Egtved Idræts- og Multicenter, glæder sig meget til atter at åbne dørene for hallens mange brugere. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce