Annonce
Vejle

Snart går det løs: Musikteatret bliver hele Danmarks bankende hjerte

Mette Kier har som direktør i Vejle Musikteater været med til at sikre, at Vejle på lørdag er centrum for den store Danmarks Indsamling. Foto: Morten Pape
I fem timer lørdag 1. februar bliver store dele af danskernes fokus rettet mod Vejle, når Danmarks Indsamlings store tv-show sendes fra musikteatret.
Annonce

Vejle: Klokken 19 lørdag 1. februar zoomer hele Danmark ind på Vejle.

Præcis på det tidspunkt byder værterne Lise Rønne, Tine Gøtzsche og Mark Stokholm velkommen til det store tv-show, der markerer kulminationen på den store Danmarks Indsamling.

Og værterne står hverken i Danmarks Radios koncertsal eller på Det Kongelige Teater, men på scenen i Vejle Musiktetater.

Den vejlensiske kulturinstitution bliver for en aften indsamlingens bankende hjerte. Og musikteaterdirektør Mette Kier håber, at danskere i almindelighed og vejlensere i særdeleshed "lader hjertet løbe af med sig".

- Formålet er at hjælpe børn på flugt. Og der er virkelig brug for, at vi viser vores næstekærlighed. Det er det, aftenen handler om, siger Mette Kier.

Formålet er at hjælpe børn på flugt. Og der er virkelig brug for, at vi viser vores næstekærlighed. Det er det, aftenen handler om.

Mette Kier

Annonce

Brug for hjertevarme håndværkere

Musikteatret står ikke alene med opgaven. Mange andre hjerter har pumpet i takt de seneste mange uger. Elever fra Vinding Skole har produceret særlige "funky hjerter", som bliver solgt og overskuddet doneret til indsamlingen, og ved torsdagens sangaften i DGI Huset blev en tier per deltager doneret til formålet.

- Jeg oplever, at der er stor opbakning fra hele Vejle. Indsamlingen er noget, vi er fælles om i byen. Og der er stadig mulighed for at byde ind med forskellige events, hvis nogen har en god idé, siger Mette Kier.

Helt praktisk efterlyser hun hjælp fra håndværkere, der kan hjælpe med at etablere den model af en flygtninge-shelterby, som firmaet Lifeshelter vil opføre i Byparken.

- Hvis nogen har mulighed for det, kan de kontakte mig, siger musikteaterdirektøren.

Annonce

Teater bliver tv-studie

Shelterne i Byparken bliver centrum for den del af indsamlingsfesten, som vejlenserne har mulighed for at deltage i. Selve Musikteatret er lukket land på aftenen; bortset fra de cirka 300, der har købt billet for at overvære showet fra selve teatersalen.

Flere tilskuere er der ikke plads til, fordi salen skal bruges som base for de VIP'ere, der aftenen igennem skal samle så mange penge ind via telefonen som muligt.

Det betyder, at salen ombygges til tv-studie, hvor stolerækkerne er erstattet af ét stort gulv, hvor de forholdsvist få tilskuere, der er plads til, bliver placeret ved runde borde.

Men selvom man ikke får plads i salen, bliver der ifølge Mette Kier nok at kigge på og lytte til i området uden for teatret. En storskærm sikrer, at man kan følge med i livetransmissionen fra showet, og derudover er der underholdning.

Programmet i Byparken

Mens det store indsamlingsshow løber af stablen i Vejle Musikteaters store sal, er der linet et større program op i parken omkring teatret.

 • Hele aftenen er der mulighed for at købe flødeboller, som deltagere fra Den Store Bagedyst løbende producerer.
 • Der er også mulighed for at købe "Verdensmad" tilberedt af lederen af Culinary Institute under Vejle Erhverv, Per Mandrup. Her satses på at sælge 1500 måltider mellem klokken 17.30 og 21.30.
 • Klokken 18 er der afgang på cityforeningens "City Walk", der starter og slutter i Byparken.
 • Fra 18.40 går konferencieren på scenen, og Vejle Musical Teater lægger ud med danse og sange fra forestillingen Saturday Night Fever.
 • Fra klokken 19.00 er der mulighed for at følge livetransmissionen fra teatersalen på storskærm.
 • 19.05 går Thomas Meilstrup på scenen og spiller tre-fire numre.
 • 19.30 er det Qasar Rocktalenter fra Jelling Musikfestivals tur til at underholde.
 • 19.45 ankommer den cyklende Danmarks Stafetten til området.
 • 20.00 går Outlandish på scenen.
 • 20.30 er der auktion over fire malerier.
 • 20.50 står Alex Vargas for et akustisk sæt sange.
 • 21.30 er der igen Qasar Rocktalenter på scenen.
 • Resten af aftenen kan man følge liveindsamlingen på storskærm.
Annonce

Direktørs første aftale

Det er fem måneder, siden Mette Kier involverede sig selv og teatret i den store opgave. På det tidspunkt var hun netop gået ind ad døren til Vejle Musikteater som ny direktør efter ni år som kunstnerisk chef for Musikhuset i Aarhus. Med sig tog hun blandt andet gode kontakter til Danmarks Radio, og blandt andet i kraft af det netværk faldt aftalen om Danmarks Indsamling på plads:

- Inden jeg kunne sige ja, måtte jeg lige en tur ind på hjemmesiden for at sikre, at teatret ikke allerede var booket, fortæller Mette Kier.

Det var teatret faktisk. Vejle Musical Teater havde lagt billet ind på den store scene. Musicalen Saturday Night Fever skulle have danset over scenen fra 1. februar - men det lykkedes at flytte premiere-datoen en uge frem, så teatret kan være den store indsamlings bankende hjerte for en aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce