Annonce
Jelling

Snart klar til første spadestik: Her er planerne for Jellings nye lægehus

Kirstine Johansen og Rasmus Knudsen glæder sig til, at der kan sættes gang i byggeriet af det nye lægehus. Foto: Yilmaz Polat

Grunden er købt, og huset er færdigtegnet. Nu mangler bare en entreprenør, der kan udføre arbejdet med at bygge et nyt og dobbelt så stort lægehus i Jelling.

Annonce

Jelling: Der har været nok at se til for lægerne Rasmus Knudsen og Kirstine Johansen, siden de overtog lægehuset i Vestergade 1. maj i fjor.

Mens de har prøvet at falde til som byens læger og tilse patienter, har de samtidig arbejdet på højtryk med planerne om at bygge et nyt lægehus i Jelling.

Og nu er de kommet så langt med planerne, at første spadestik er lige om hjørnet.

- Vi har købt grunden, og arkitektens tegninger er godkendt af kommunen. Projektet er i licitation, så vi venter bare på at få en entreprenør på plads, inden byggeriet kan begynde. Forhåbentlig kan det gå i gang omkring 1. marts, fortæller Rasmus Knudsen.

Han og kollegaen er lettede over, at de endelig er kommet så langt i processen.

- Siden starten har vi haft et ønske om at finde et nyt sted i byen, da det nuværende er et slidt hus med mangel på plads. Men planlægningen har foregået ved siden af vores lægeopgaver, og i sådan en proces er der mange beslutninger, der skal tages, og formaliteter, der skal gå i orden, siger Kirstine Johansen.

Med det nye lægehus har vi fået en unik mulighed for at forme det, som vi gerne vil. Her kan vi skabe vores egen kultur.

Rasmus Knudsen, læge
Her på Sydkrogen ved siden af Jelling Menighedshus skal der bygges et lægehus. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Fra 220 til 581 kvadratmeter

Grunden, som lægehuset skal etableres på, ligger på Sydkrogen. Her bliver lægerne nabo til et andet nybyggeri: Jelling Menighedshus, som forventes at blive indviet i løbet af foråret.

Ifølge tegningerne bliver lægernes nye arbejdsplads mere end dobbelt så stort som det nuværende i Vestergade.

- I dag har vi 220 kvadratmeter med tre konsultationsrum. Fremover får vi 581 kvadratmeter med otte konsultationsrum, og der er mulighed for udvidelse, hvis der på et tidspunkt bliver behov for det, siger Rasmus Knudsen.

- Vi kan se, at der er et stort potentiale i Jelling, da byen udvides år for år, tilføjer Kirstine Johansen.

Rasmus Knudsen og Kirstine Johansen får selskab af Cathrine Rasmussen i begyndelsen af marts, så der fremover bliver tre faste læger i Jelling. På sigt er det ønsket, at der skal være fire læger. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Flere læger på vej

1. marts i år bliver lægeduoen til en trio, når Cathrine Rasmussen, der er speciallæge i almen medicin, starter i den lokale lægepraksis.

Og når lægehuset på Sydkrogen er færdigbygget i 2020, er det ønsket at ansætte yderligere en læge. Samtidig håber de på sigt at tilknytte såkaldte uddannelseslæger, som er færdiguddannede læger, der er i gang med at blive speciallæger.

- Med det nye lægehus har vi fået en unik mulighed for at forme det, som vi gerne vil. Her kan vi skabe vores egen kultur, siger Rasmus Knudsen.

Lægerne i Jelling har i øjeblikket omkring 4150 patienter tilknyttet. Efter en længere periode, hvor der kun har været åbent for tilgang fra borgere i 7300 Jelling, bliver der fra 1. marts åbent for alle.

Lægebygningen i Vestergade bliver overtaget af Vejle Kommune, når det nye lægehus står klar på Sydkrogen.

Sådan her kommer det nye lægehus efter planen til at se ud. Visualisering: Gpp Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce