Annonce
Hedensted

Snart skal der fiskes, danses og tegnes: Ferieaktiviteter gennemføres trods corona

Årets Aktiv Ferie folder fra Hedensted Kommune er på gaden, og selvom enkelte hold er aflyst på grund af corona er der igen masser af aktiviteter at vælge mellem, som f.eks. keramiker-workshoppen hos Helene Thing i Hammer, der er fast inventar i folderen. Arkivfoto.
Hedensted Kommune har netop sendt årets Aktiv Ferie-katalog på gaden. 63 forskellige hold med aktiviteter i uge 27 og 32 skal give børn mulighed for at få nogle gode sommeroplevelser.
Annonce

Hedensted: En skovtur i Danmarkshistorien, overlevelsestur i naturen, dansecamp eller hvad med at prøve at lave mennesker og monstre i ler?

Selvom der ikke er helt så mange hold med som vanligt, er mulighederne for sommerferieaktiviteter for Hedensted Kommunes skolebørn trods coronakrisen stadig mangfoldige.

Det vil man opleve, hvis man bladrer i årets Aktiv Ferie-katalog fra Hedensted Kommune, der netop er udkommet.

Her er samlet et udbud af ikke mindre end 63 forskellige hold, som kan give lokale børn en ekstra sommerferie-oplevelse, og det er en glad afdelingsleder for Kultur og Fritid, der nu endelig kan sende kataloget ud i æteren, efter sommerferie-aktiviteter specifikt er nævnt som en del af genåbningsplanens fase tre.

- Coronakrisen har betydet, at vi har ændret tidsplanen for Aktiv Ferie rigtig mange gange undervejs. Vi ved, at det er et stort ønske for børnefamilierne, at vi laver de her sommerferieaktiviteter, så derfor har vi gjort alt hvad vi kunne for at gennemføre alt det, der overhovedet kunne lade sig gøre, lyder det fra afdelingsleder Teresa Egballe.

Annonce

Ingen svømning eller cirkus

Det er dog forsat med visse forbehold og begrænsninger, kataloget sendes ud. Der er blandt andet sat et max antal på 20 personer pr. aktivitet og flere aktiviteter er ændret, så de f.eks. foregår udendørs i stedet for indenfor.

- Vi har også måtte sortere de aktiviteter fra, der foregår i svømmehallerne, da de forsat er lukkede, og vi har f.eks. heller ikke cirkusaktiviteter med, da vurderingen er, at man skal være for tæt på hinanden for eksempelvis at lære at jonglere, lyder det fra Teresa Egballe.

Feriefolderen, som bl.a. kan ses på www.hedensted.dk/aktivferie, byder på gamle kendinge som madskole, ridning og dykkeruge, men der er også blevet plads til nyheder som friluftsliv for begyndere, E-sport Camp og rulleskøjteløb.

Tilmeldingen til aktiviterne er åben fra 25. maj kl. 19 til 14. juni og Teresa Egballe er spændt på om coronakrisen har haft betydning for efterspørgslen.

- Vi er spændte på om børn og forældre har lyst til at deltage under de særlige forhold, vi lever under lige nu, men måske er trangen til at komme ud at opleve noget sammen med andre børn også lidt større end den plejer at være og aktiviteterne kan være et kærkommet afbræk fra den verden, vi har levet i den sidste tid, lyder det fra Teresa Egballe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce