Annonce
Hedensted

Snart vil yderligere 100 husstande i Rask Mølle blive tilbudt fjernvarme - andre må dog vente lidt endnu

Rask Mølle-husstande på Kornelvej samt den vestlige ende af Møllersmindevej vil snart blive tilbudt fjernvarme, oplyser formanden for Rask Mølle Varmeværk.
Raske Mølle Varmeværk vil, ifølge planen, kunne tilbyde fjernvarme til yderligere 100 husstande i Rask Mølle til efteråret, oplyser varmeværkets formand.

Rask Mølle: Rask Mølle Varmeværk, der i dag leverer grøn fjernvarme til 360 husstande i Rask Mølle, vil snart kunne tilbyde fjernvarme til yderligere 100 husstande i byen. Det fortæller Brian James Kristiansen, bestyrelsesformand hos Rask Mølle Varmeværk.

- Første etape af gaskonverteringen, som berører cirka 25 husstande på Kornelvej samt den vestlige ende af Møllersmindevej, er i projektering og planlægning. Vi regner med at kunne give konkrete tilbud til husstandene i efteråret, hvorefter de formentlig kan være på fjernvarme indenfor et år, siger han.

Anden etape uden tidshorisont

Varmeværket forsøgte i 2017 at levere fjernvarme på netop Kornelvej, hvilket på daværende tidspunkt ikke var muligt, da det ifølge Brian James Kristiansen var forbundet med væsentlige omkostninger for værket.


Vi regner med at kunne give konkrete tilbud til husstandene i efteråret, hvorefter de formentlig kan være på fjernvarme indenfor et år.

Brian James Kristiansen, formand for Rask Mølle Varmeværk


Hvad der, ifølge formanden, samtidig ikke var muligt var at levere fjernvarme til Stenkærgård og Lupinvej, der fortsat er forsynet med naturgas. Brian James Kristiansen slår dog fast, at der i øjeblikket arbejdes intenst på at finde en supplerende varmeproduktion, så også disse områder - samt den nordlige ende af byen - kan tilbydes fjernvarme.

- De godt 75 husstande, der er en del af anden etape af gaskonverteringen, kræver en udvidelse af varmeværket i form af en elkedel med tilhørende tank. Det er en noget større proces, vi skal igennem, hvorfor jeg desværre ikke kan give nogen konkret tidshorisont endnu. Et forsigtigt gæt er cirka to år, fortæller Brian James Kristiansen, der i samarbejde med kommunen og tekniske rådgivere forsøger at finde en optimal placering for anlægget.

Rask Mølle Varmeværk opfordrer beboerne i gasområderne Stenkærgård, Lupinvej og Kornelvej til at kontakte varmeværket, hvis man overvejer at udskifte sig gaskedel eller skifte til en varmepumpe.

Omstilling fra naturgas til fjernvarme spiller en væsentlig rolle i forhold til at opnå Hedensted Kommunes klimamål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB et enkelt point mod de danske mestre

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB overkom chokstart og hentede fortjent point mod mestrene i vild kamp

Vejle For abonnenter

Stopper i politik: Den squaredansende tømrer takker af

Danmark

Gode råd fra advokaten: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB's brasilianske troldmand var den bedste mod Brøndby - flere gjorde det godt

Erhverv For abonnenter

Efter deltagelse i Løvens Hule: Mutebox trodser 2020-rutchebanetur og runder millionen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Hedensted

Smittetallet stiger fortsat i Hedensted Kommune: 46 personer er testet positive

Erhverv

Jens' økologiske mikrobageri har været en bragende succes: - Jeg kan ganske enkelt ikke følge med

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Hedensted For abonnenter

To haveejere går hver sin vej til biodiversitet: Det værste er haver kun med græs

Sport

Johanne Svendsen vandt Vejles turnering

Annonce