Annonce
Børkop

Snuromgaard blev lagt på regionsrådets bord

Ridefysioterapien er flyttet fra Snuromgaard til Fyn, til stor frustration for handicappede og deres familier i Børkop-området. Arkivfoto: Torben Glyum
Regionspolitikerne blev mødt af spørgsmål om den manglende rideterapi på Snuromgaard. Flere politikere undrede sig over forløbet i sagen.
Annonce

Høll: Den manglende rideterapi for handicappede, som ellers er blevet tilbudt på Snuromgaard ved Høll, var oppe at vende på regionsrådsmødet i Vejle mandag.

For nok var emnet ikke på dagsordenen, men politikerne blev mødt af en række spørgsmål angående netop den rideterapi, der ikke længere tilbydes i området syd for Vejle Fjord.

Det var en række brugere af Snuromgaard samt pårørende, der stillede spørgsmål til politikerne.

Blandt andet blev der stillet spørgsmål til, hvorfor alt er foregået bag lukkede døre, og man derfor ikke har kunne få indsigt i, hvad der sker.

Formand for regionsrådet Stephanie Lose (V) forklarede, at det er et samarbejdsudvalg, der har truffet beslutningen om, at en fysioterapeut har fået dispensation til at flytte til Middelfart og tage sit ydernummer med. Og at det derfor ikke er en beslutning, politikerne står bag.

Farvel til Snuromgaard

  • 69 borgere med svære handicap fra Vejle og Fredericia kommuner har mistet muligheden for at få deres gratis ridefysioterapi på Snuromgaard i Høll. I stedet skal de køres til enten Jelling eller Fyn.
  • Den fysioterapeut, som ellers havde fået et ydernummer, og som skulle leje sig ind på Snuromgaard, har fravalgt gården for i stedet at praktisere på Fyn.
  • Det kræver dog en dispensation at flytte tilbuddet, og den har fysioterapeuten fået. I første omgang i et år.
  • Ridefysioterapi er en form for fysioterapi, hvor heste indgår som behandlingsredskab. Her anvendes hestens bevægelser som det primære element i behandlingen. Ved hjælp af hestens bevægemønstre trænes patientens egne bevægemønstre, balance og muskelstyrke.
Annonce

Vil have terapien tilbage

Mens Stephanie Lose ikke selv bød ind med sin mening om sagen, var der andre i salen, som gjorde det.

Regionsrådsmedlem Gitte Frederiksen (V) undrede sig over den lukkethed, der har omgærdet sagen.

- Det er svært at gennemskue, hvad der er op og ned i det her. Men uanset hvad mener jeg, at vi skal holde fast i, at der kun er tale om en midlertidig løsning. Nogen må tage ansvaret for, at vi får rideterapien tilbage til området, sagde hun.

Også Morten Weiss-Pedersen (K) lagde op til, at der er noget galt, hvis ikke landets femtestørste kommune kan tilbyde den form for terapi til nogle af samfundets svageste borgere.

Hos SF, DF og Enhedslisten undrede man sig ligeledes over, at samarbejdsudvalget har taget beslutningen bag lukkede døre.

- Det er underligt, at der ikke er mere transparenthed i offentligheden. Det er ligeledes for mærkeligt, at der ikke er en klageinstans i sådanne sager. Det skal vi have kigget nærmere på, lød det blandt andet fra Karsten Fogde fra SF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce