Annonce
Trekantområdet

Social- og sundhedssager kan tømme kommunekassen: - Vi skal have det løst

Multisalen på Båring Børneunivers var mandag ramme om byrådsmøde. Foto: Sofie Secher Karlsen.
Økonomien i Middelfart Kommune er under et stort pres, som potentielt kan tømme kommunekassen.
Annonce

Båring: De store gymnastikmåtter var stablet i et hjørne, og basketnettet var hejst i loftet, da Middelfart Byråd mandag aften afholdt byrådsmøde i multisalen på Båring Børneunivers.

Selv om rammerne var noget anderledes end de vante byrådsmøder, så var de bekymrede miner uændret, da budgetopfølgningen kom på dagsordenen.

Borgmester Johannes Lundsfryd (S) var særligt bekymret for et minus på 25 millioner kroner på social- og sundhedsområdet, som både dækker udgifter til ældre, handicappede og hele special- og velfærdsområdet, selv om man har postet omkring fem millioner kroner i at forebygge yderligere overskridelser.

- Vi har som 96 ud af 98 kommuner problemer med at overholde budgetterne på området. Der er lagt en plan for, hvordan vi griber fat om udfordringerne, men det skal samtidig ske på en måde, så vi fortsat har en god kvalitet overfor borgerne, sagde Johannes Lundsfryd.

Han fremhævede, at kommunens likviditet kan håndtere merforbruget, men at Middelfart blot er seks millioner fra at få pålagt en såkaldt regnskabssanktion.

- Det er en udfordring, vi skal have løst. Ellers har vi udfordringen, at vi tømmer kommunekassen, pointerede borgmesteren.

Der var bekymrede miner over stigende udgifter til social- og velfærdssager på byrådsmødet mandag. Foto: Sofie Secher Karlsen.
Annonce

- Uholdbart og problematisk

Venstres gruppeformand Regitze Tilma (V) fremhævede, at minusset er blevet otte millioner kroner værre siden den seneste budgetopfølgning.

- Det er uholdbart og problematisk for hele kommunens økonomi, sagde gruppeformanden.

Regitze Tilma nævnte, at der ingen enkel forklaring var på de stigende udgifter, som kunne være på eksempelvis bostøtte og botilbud. Det hæftede Konservatives Morten Weiss-Pedersen sig også ved.

- Udgifterne til botilbud til unge er eksploderet. Vi må gøre noget i fællesskab med de andre kommuner og sige til bostederne, at vi ikke ukritisk betaler stadigt stigende priser, sagde Morten Weiss-Pedersen blandt andet.

Borgmester Johannes Lundsfryd varslede, at der er indkaldt til et ekstraordinært møde i Økonomiudvalget senere i december med udfordringerne øverst på dagsordenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Ikast-Brande

Byguider i Brande er klar

Vejle For abonnenter

Efter Sofies død i badekarret: Nu måler Vejles bosteder badevandet med et termometer

Danmark For abonnenter

20-årige Sofie døde i badekar på bosted: Medarbejdere makulerede vigtig badeinstruks

Annonce