Annonce
Vejle

Socialdemokrater skal vælge ny formand og kandidater: Men forsamlingsforbuddet gør det svært

I marts 2019 blev Mathias Kring Niebuhr valgt som ny S-formand. Valget foregik i arbejderbevægelsens gamle forsamlingsbygning - i dag bare Bygningen - hvor det stadig oser af fagbevægelse og socialdemokrati. I dag er han flyttet til København og trækker sig som formand. Arkivfoto: Kaare Johansen
Den lokale partiforening må holde valg virtuelt. Den afgående formand beklager, at det kan gå ud over en række ældre medlemmer, der ikke er vant til ny teknik.
Annonce

Veje: Computer eller kaos.

De lokale socialdemokrater er som mange andre foreninger klemt i disse coronakrise-tider. Den årlige generalforsamling i Vejle Partiforening skulle være afviklet 31. januar - men det er umuligt på grund af forsamlingsforbuddet.

- Vi er nødt til at holde den virtuelt - og det giver problemer for en del medlemmer, der ikke er vant til computere og den slags teknik, siger formand Mathias Kring Niebuhr.

Han anslår, at partiforeningen mangler e-mail-adresser på cirka 100 af de 450 lokale medlemmer. Det giver en fornemmelse af problemets omfang - selvom det ikke er givet, at alle 100 er afskåret fra en computer:

- Men vi har svært ved at kommunikere med dem i en tid, hvor der sker så mange ændringer. Vi har meldt datoen på generalforsamlingen ud via vores medlemsblad. Nu skal vi fortælle, at den er udsat og kommer til at foregå virtuelt. Det betyder, at vi må sende breve ud og få medlemmerne til at melde tilbage, om de har problemer i forhold til at deltage virtuelt - men spørgsmålet er, om de overhovedet kan nå at få brevet og sende besked tilbage, siger formanden.

Annonce

Teknik fra landsorganisationen

Den socialdemokratiske landsorganisation stiller teknik til rådighed og har også accepteret, at lokalforeningerne udsætter deres generalforsamlinger. Men Mathias Kring Niebuhr er ked af, at den nye situation ikke kan undgå at skade medlemsdemokratiet:

- De ældre er vores mest trofaste og aktive medlemmer. Derfor er det så vigtigt, at vi kan mødes fysisk. Men der er ikke noget at gøre ved det.

Formanden håber dog, at der kan findes en mellem-løsning:

- Måske kan vi stille skærme til rådighed i vores partilokaler eller i lokaler i Bygningen, hvor små grupper af medlemmer kan mødes og følge generalforsamlingen.

På forhånd skal de lokale socialdemokrater tage stilling til to vigtige spørgsmål. 2021 er valgår på det lokale niveau. Der skal vælges byrådskandidater og indstilles kandidater til regionsrådsvalget. Det sidste skal ske på den kommende generalforsamling:

- Vi ved på forhånd, at byrådsmedlem Dan Skjerning og det nuværende regionsrådsmedlem Lene Thiemer er klar til at stille op. Men det er op til medlemmerne, om vi skal stille med to kandidater fra Vejle, og i hvilken rækkefølge vi skal indstille dem, siger formanden.

Annonce

Farvel til formand

Det andet vigtige spørgsmål angår Mathias Kring Niebuhr selv. Den  unge formand bor nu i København og har besluttet sig for at træde tilbage:


Jeg håber, at der er børn eller børnebørn, der vil hjælpe vores ældre medlemmer med at få teknikken til at fungere.

Mathias Kring Niebuhr (S), formand for Vejle Partiforening- Jeg føler ikke, at det er rigtigt, at jeg sidder i København og træffer afgørelser for medlemmerne i Vejle. Jeg er utroligt glad for at være formand og er taknemmelig for den tillid mine partikammerater viste mig ved at pege mig som kun 18-årig, siger Mathias Kring Niebuhr.

Han blev valgt på en ekstraordinær generalforsamling for to år siden. Nu er han klar til at overlade posten til en ny formand - og her er medlemmernes stemme afgørende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Vejle

Jeg var den, som først registrerede tilstedeværelsen af Danmarks største slørvinge: Mød Christian i vores serie "Mennesker"

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce