Annonce
Vejle

Socialdemokrater står samlet imod Posthusplan

Lukningen af Sønderbrogade er fortsat et af de største punkter, som skiller Venstre og Socialdemokratiet i det politiske spil om Posthusgrunden. Foto: Mette Mørk
Mandag aften fik Martin Sikær (S) mandat fra en samlet byrådsgruppe, der onsdag stemmer nej til forslaget om Posthusgrunden. Det vanskeliggør borgmesterens bestræbelser på at samle et bredt flertal.

Vejle: Socialdemokratiet plejer at have gruppemøderne overstået i løbet af halvanden til to timer.

Men da byrådsgruppen mødtes mandag klokken 16.15 for at diskutere sagen om Posthussagen, skiltes de 11 partifæller først knap fire timer senere.

Den nyvalgte gruppeformand Martin Sikær gik ind til mødet med det formål at samle gruppen. Det lykkedes, selvom Dan Skjerning i sagen havde stemt imod sine to partifæller i økonomiudvalget på ét punkt og taget forbehold for et andet for en uge siden.

Men efter det langstrakte gruppemøde kunne Martin Sikær med tilfredshed konstatere, at det er en samlet socialdemokratisk gruppe, der stemmer nej til sag 92 i byrådssalen onsdag. Partiet siger dermed nej tak til NPV's reviderede projekt på Posthusgrunden.

Der har været tvivl i vores gruppe. Det afspejler længden af gruppemødet, hvor der blev udvekslet synspunkter, og nogle var for det ene og andre for det andet.

Martin Sikær (S), gruppeformand

Gruppen har været i tvivl

- Der har været tvivl i vores gruppe. Det afspejler længden af gruppemødet, hvor der blev udvekslet synspunkter, og nogle var for det ene og andre for det andet. Men det var vigtigt for mig at samle gruppen om denne vigtige sag, som har stor bevågenhed. Det var mit ønske, men vi bruger ikke kadaverdisciplin. Det har vi aldrig gjort, og det gør vi heller ikke nu, siger Martin Sikær mandag aften.

Om han kan holde gruppen samlet, hvis der kommer ændringsforslag, inden byrådet skrider til afstemning onsdag eftermiddag, kan han ikke garantere. Men han står nu med et noget stærkere forhandlingsmandat, hvis Venstre inviterer til nye forhandlinger inden byrådsmødet.

- Jeg skriver nu til Jens Ejner (Christensen, borgmester, red.) at vi fortsat er indstillet på at forhandle, så vi kan få landet en aftale. Jeg er ekstremt overrasket over, at borgmesteren kalder en mand hjem fra København uden at have et udspil til et forlig tidligere i dag, siger Martin Sikær.

Annonce

Vej er det store stridspunkt

Han henviser til det forhandlingsmøde, som Jens Ejner Christensen havde inviteret Socialdemokratiets gruppeformand til mandag formiddag, hvor NPV-direktør Jens Schaumann også var inviteret med.

- Det var et møde, hvor der var en god stemning, men der var ingen forhandling, og Jens Schaumann viste blot de skitser, vi har set tidligere, fortæller gruppeformanden.

Borgmesteren fortæller, at han havde inviteret Martin Sikær for at få afklaret i hvilken retning, socialdemokraten gerne vil i, når det gælder udviklingen af Posthusgrunden.

- Vi havde et fint møde og er langt hen ad vejen enige. Men lukningen af Sønderbrogade er det store punkt, der skilles os, fortæller Jens Ejner Christensen.

Annonce

Mister for stor indflydelse

Martin Sikær forklarer dog også Socialdemokratiets nej til onsdagens forslag med, at der ifølge sagsfremstillingen er tale om et foreløbigt skitseprojekt fra NPV's side. "Det reviderede projekt er stadig på et overordnet og indledende stadie", som det formuleres i sagen.

- Vi mener, at vi med sagen, som den ligger, giver for meget indflydelse fra os ved at sige ja til en foreløbig skitse, siger Martin Sikær.

Den begrundelsen har borgmesteren svært ved at følge.

- De ting, der er lagt ind i forslaget nu, kan ikke ændres sidenhen. De bliver slået fast ved tinglyste deklarationer i det magelæg vi laver. Det gælder både for reduktionen i detailkvadratmeterne og for parken, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce

Er næsten villig til alt

Han håber fortsat på at finde et bredt forlig i sagen, men om der kommer et nyt udspil fra Venstres side inden byrådsmødet, vil han ikke afsløre.

- Jeg er næsten villig til hvad som helst, for at finde en bred løsning og få sat gang i udviklingsprojektet i Vejles midtby med 450 boliger og mellem 700 og 800 arbejdspladser, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce