Annonce
Debat

Socialdemokratiet: Vi vil bevare venstresving fra Roms Hule til Horsensvej

Alex Vejby. Foto: Mette Mørk
Annonce

Læserbrev: Trafik opfører sig som vand: Den finder derhen, hvor det er lettest at komme frem. Når man gør plads til mere trafik ét sted, kommer der mindre et andet sted. Og omvendt.

I Vejle skal vi imidlertid ikke bare fordele den eksisterende trafik på vejene. I de kommende år bliver der endnu mere trafik.

Hvis ikke vi gør noget, bliver køerne på blandt andet Horsensvej, Fredericiavej, Koldingvej og Nørremarksvej derfor endnu længere, end de er i dag.

Derfor skal vi gøre flere ting. Først og fremmest skal vi have meget mindre gennemkørende trafik i Vejle by. Den trafik, der ikke har noget ærinde i byen, skal vi lede udenom på en mere hensigtsmæssig måde. Vejen fra Vardevej til Planetbyen, som der netop er taget første spadestik til, er et skridt i den retning.

Vi skal også gøre det meget mere attraktivt at cykle i Vejle by. Vi skal investere massivt i attraktive cykelstier og cykelløsninger, så det både bliver sikkert og attraktivt at vælge cyklen frem for bilen. Det er sundt at cykle, og tænk så bare på, hvor lidt 20 vejlensere på cykler fylder på vejen sammenlignet med 20 vejlensere i hver deres bil.


Når trafikken sander til på Horsensvej, vælger flere at bruge Nørremarksvej og Roms Hule som smutvej til byen.


Endelig skal vi skabe bedre fremkommelighed for de biler, der selvfølgelig også skal være plads til i byen.

Horsensvej er i den forbindelse vigtig. Her skal trafikken glide bedre. Det skal den både af hensyn til de mange, der sidder i kø på Horsensvej hver morgen og hver eftermiddag. Men det skal den også af hensyn til dem, der bor på Nørremarken.

Når trafikken sander til på Horsensvej, vælger flere nemlig at bruge Nørremarksvej og Roms Hule som smutvej til byen.

Det er især krydset Østerbrogade/Horsensvej, der er flaskehalsen på Horsensvej, og derfor skal vi øge kapaciteten her.

Det er den såkaldte A-løsning, som Socialdemokratiet nu vil stemme for. Illustration: Vejle Kommune


Indtil strækningen fra Horsensvej til Sjællandsgade er udbygget til fire spor, mener vi socialdemokrater imidlertid, at den ombygning, der er skitseret som mulighed A i kommunens materiale, er den bedste. Med den løftes kapaciteten i krydset, så køerne på Horsensvej bliver mindre.

Samtidig vil én bil ad gangen stadig kunne køre fra Roms Hule, holde på midten og dreje til venstre ned ad Horsensvej mod byen. Det er samme løsning, der er brugt på Fredericiavej ved Fundersvej.

Når havneruten om formentlig mange år er udbygget til fire spor, kan det blive nødvendigt at kigge på krydset igen. Indtil da mener vi, at A-løsningen tilgodeser både vejlenserne på Nørremarken og trafikafviklingen i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce