Annonce
Vejle

Gevaldigt plaster på corona-såret: Socialdemokratiet vil hive 25 millioner op af kommunekassen

Socialdemokraterne vil arbejde for at få en velfærdspakke igennem byrådet. Blandt forslagsstillerne er Henning Dam - her i aktion i seneste kommunalvalgkamp for snart fire år siden. Arkivfoto: Jim Hoff
Ni måneder før kommunalvalget går Socialdemokratiet på banen med et forslag om at sende 25 ekstra millioner kroner til velfærdsområdet.
Annonce

Vejle: For få dage siden afviste et flertal i Vejle Byråd at sende 28 millioner kroner ind i det kommunale system i forbindelse med corona-indsatsen.

Socialdemokratiet støttede sammen med SF et forslag fra Radikale Venstre om at frigive pengene - men det borgerlige flertal sagde nej. Dermed står det fast, at det kun bliver de ekstra 27 millioner kroner ud af 55 millioner kroner, som staten har bidraget med, der frigives.

Allerede inden onsdagens byrådsdebat drøftede Socialdemokratiet et forslag om en velfærdspakke i lyset af corona-krisen. Og nu vil partiet ifølge gruppeformand Martin Sikær forsøge at skabe politisk opbakning til pakken på 25 millioner kroner.

- Det er tanken, at der skal arbejdes med ideen i de enkelte byrådsudvalg, svarer gruppeformanden på spørgsmålet, om partiet kan få forslaget vedtaget politisk.

Annonce

"Vi har råd"

Henning Dam, der repræsenterer partiet i voksenudvalget plus sundheds- og forbyggelsesudvalget er ikke i tvivl om, at der er brug for pengene. Et synspunkt, han både argumenterer for i et læserbrev i dagens avis - og direkte over for redaktionen:

- Der er udfordringer både på voksenområdet, børne- og familieområdet og seniorområdet. Vejle Kommune  fik sammenlagt 180 millioner ekstra i forbindelse med udligningsreformen til ekstra velfærd - men vi brugte kun cirka halvdelen i forbindelse med budgettet. Resten blev lagt i kassen, hvor der i forvejen ligger 1500 millioner kroner - så vi har råd til at give et løft til velfærdsområderne, siger Henning Dam.

Hvorfor lige 25 millioner kroner?

- Vi kender jo ikke lige omfanget af de problemer, der kan opstå i kølvandet på corona. Men opgaverne hober sig op, så der er ikke tvivl om, at der skal en del penge til, siger Henning Dam.

Annonce

Må ikke bare bruge løs

Partiet forudser, at den nuværende sundhedskrise kan blive fulgt at en økonomisk krise - og i den situation vil det være de svageste samfundsgrupper, der bliver ramt, konstaterer socialdemokraterne.


Vi har råd til at styrke velfærdsområderne i Vejle Kommune.

Socialdemokratiet i læserbrev


Trods coronakrisen kan kommunerne ikke blot bruge løs af eksempelvis penge sparet op i kommunekassen. Staten har udstukket rammer, som kommunerne skal overholde.

Der er ganske vist tale om en samlet ramme for alle kommuner - derfor kan nogen godt bruge mere, hvis nogen bruger mindre, men i efteråret lykkedes det ikke borgmester Jens Ejner Christensen (V) at forhandle sig til en større ramme på Vejle Kommunes vegne.

En ekstra udgift på 25 millioner kroner på budgettet for 2021 vil betyde, at kommunen bryder loftet, men socialdemokraterne er overbeviste om, at man kan få tilgivelse i lyset af corona-situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

To bilister taget uden kørekort

Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce