x
Annonce
Børkop

Sogn oplevede rekord i antal fødsler - fald i nabosognet

Albert blev nyfødt nummer 100 i Gauerslund Sogn i 2019, og han slappede godt af i mor Mette Vedels arme, da vores fotograf var forbi. Arkivfoto: Mette Mørk
Med 111 nyfødte sognebørn i Gauerslund Sogn sidste år blev rekorden tangeret. Anderledes så det ud i Smidstrup-Skærup, hvor der ikke har været grund til at købe lige så mange barnevogne, som året før.

Gauerslund: 111 nyfødte i Gauerslund Sogn. Det er status for 2019, og dermed blev en rekord tangeret, for det samme antal blev også født i 2016.

Gennem de seneste 12 år har tallet også ligget trofast på lidt under eller lidt over 100 nyfødte i sognet, så tallet 111 er flot, men dog ikke noget, der stikker voldsomt ud i forhold til tidligere år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik. De tal viser også, at det omvendt er gået tilbage i antal fødsler i Smidstrup-Skærup Sogn i 2019 i forhold til året før, mens det er gået op i Gårslev. Men begge steder går det op og ned som en yoyo.

I Smidstrup-Skærup kom der sidste år 26 nye borgere til verden, mens det var 37 år før, men går man tilbage til 2017, blev der kun født 16 nye borgere i Smidstrup-Skærup.

I Gårslev blev der sidste år født 20 nye verdensborgere, hvilket er ni flere end året før. Men færre end andre år.

Annonce

Rigtig mange konfirmationer

Hvis præsterne i Gauerslund Sogn synes, de har mange unge mennesker forbi kirken og sognehuset, er det ikke helt skævt.

Sidste år blev 125 unge mennesker konfirmeret i Gauerslund Sogn, hvilket er et ret højt tal.

Men det er dog noget mindre end rekorden, som var i 2014, hvor 143 unge blev konfirmeret i sognet.

Dødsfald

Hvad så i den anden ende? Med dem der dør.

I Gauerslund Sogn døde 80 borgere, hvilket er meget gennemsnittetlig. Det med gennemsnittet oplevede de også i Gårslev, hvor der var 13 døde, og i Smidstrup-Skærup med 20 dødsfald. Begge steder er det et meget normalt antal.

Sognebørn

Når man kigger på tallene for de sidste 12 år, kan man også se, at der sker sving fra år til år med hensyn til antal konfirmationer, bryllupper og dåb. Det går lidt op og ned, og det gælder for alle tre sogne.

Men kigger man på antal nye sognebørn, ja, så skiller Gauerslund Sogn sig ud fra mængden. I de 12 år, vi kigger tilbage på her, går kurven kun én vej: opad. Der er hvert eneste år kommet flere og flere sognebørn til, for det er et område med mange tilflyttere.

Og i 2019 lykkedes det så at krydse 10.000 sognebørn. Det er 2000 flere end i 2008. Det betyder også, at Gauerslund Sogn gennem alle årene har oplevet at få flere og flere medlemmer af folkekirken. I alt er der 8530 medlemmer af folkekirken, hvilket svarer til en medlemsprocent på 84,83 procent, hvilket er et fald på fem procent i forhold til 2008.

Alt i alt mange tal, men den korte konklusion må være, at det går op og ned i tidligere Børkop Kommune. Men der fødes flere end der dør.

Denne graf viser, hvordan det kører lidt op og ned med antal fødsler i Gauerslund, Gårslev og Smidstrup-Skærup sogne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Kirsten måtte køre hjem med alt sit skrald: Kun folk med lige nummerplader kom ind på genbrugspladsen

Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce