Annonce
Børkop

Lys i mørket: Sognefestival er fællesskab under temaet "åben himmel"

Gauerslund Sogn byder i den kommende uge på Sognefestivalen. Foto: Jørgen Flindt
Der er færre arrangementer, og mange af dem bliver udendørs. Men årets Sognefestival er på trapperne. Og temaet er "Ud under åben himmel".
Annonce

Gauerslund: På søndag går det atter løs. Årets sognefestival i Gauerslund Sogn skal i år "Ud under åben himmel".

- Sognefestivalen i Gauerslund Sogn er arrangeret af en bred gruppe i sognet, og vi er alle glade for temaet, Under åben himmel, fordi "himmel" både er den, vi ser over os, når vi er ude og kikker opad, og så er "himmel" også der, hvor Guds findes, siger Helle Lindholdt, der er sognepræst i Gauerslund Sogn.

- Det er oplevelser i byrummet og i naturen under åben himmel, og det er arrangementer der peger på, at der er adgang til den åndelige dimension. Gud er ikke i en lukket himmel men i en åben, fortsætter hun.

Annonce

Forskellige tilbud i en speciel tid

Sognefestivalen kommer da også rundt i krogene, og byder på forskellige oplevelser som koncerter, foredrag, byvandringer, gudstjenester med mere.

- Festivalens program indeholder lidt færre arrangementer i år, for det har da været udfordrende at planlægge i en tid, hvor vi ikke vidste, hvordan retningslinjerne for at mødes, ville være i sognefestivalugen. Men vi er glade for programmet, siger Helle Lindholt, der håber, at mange tager mod tilbuddet.

- Vi håber, at folk vil opleve fællesskab og blive beriget af foredrag, koncerter, gudstjenester og vandring i by og skov. Heldigvis foregår en del af programmet jo netop udendørs, hvor vi lettere kan holde afstand, samtidig med at vi oplever sammen, siger hun og fortsætter:

- Det meste af året har mange travlt i hver sin sammenhæng, men i Sognefestivalen er der en god anledning til at søge fællesskab og inspiration på tværs af det gode arbejde som foregår i sognet.


Det er arrangementer der peger på, at der er adgang til den åndelige dimension.

Helle Lindholt, sognepræst


Festivalen starter søndag 20. september, hvor der er Friluftsgudstjeneste med Aalborg Gospel Choir og kirkekoret ved Børkop Vandmølle klokken 11. Senere på dagen er der klassisk koncert med duoen Rikke Petersen på fløjte og Finn Elias Svit (født og opvokset i Andkær, red) på guitar.

Derefter følger en uge med foredrag, vandture, koncerter med videre.

Den slutter en uge senere med gudstjeneste i Gauerslund Kirke klokken 10 med efterfølgende afskedsreception for organist Anne Helene Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce