Annonce
Hedensted

Sognefogedgrundens fremtid deler vandene: Skal der være seniorbofællesskab eller en grøn bypark?

Den omdiskuterede grund, hvor en lokalplan med et kommende seniorbofællesskab er undervejs. Foto: Privat
Meningerne er fortsat delte, når det kommer til sognefogedgrundens fremtid. Planerne er ellers, at Hedensteds kommende seniorbofællesskab skal ligge her. Men der er også en gruppe borgere, med Jørgen Brandt fra Det Konservative Folkeparti i spidsen, der mener, at grunden skal bevares som en bypark.

Hedensted: Grunden mellem Fogedvænget og Mindevej i Hedensted, hvor blandt andet planerne om et nyt seniorbofællesskab skyder i vejret, er blevet en omdiskuteret plads.

Grunden, der også går under navnet sognefogedgrunden, er nemlig en af de sidste endnu ubebyggede grønne pletter i midtbyen, og derfor deler byggeplanerne, der blandt andet også inkluderer en ungeinstitution og parkeringspladser, vandene.

Senest har Jørgen Brandt, der stiller op for Det Konservative Folkeparti og Erik Christensen, der er formand for Ældre Sagens lokalafdeling i Hedensted udfoldet hver deres synspunkter i henholdsvis et læserbrev og en replik her i avisen.

Annonce

Ingen anke mod naboen

Jørgen Brandt, der selv bor på Stationsvej i Hedensted, lige ved siden af den omdiskuterede grund, afviser, at han blot vil bevare og forbedre det grønne område, fordi det drejer sig om hans egen private udsigt. Samtidig lægger han vægt på, at han ikke er imod byggeriet af et kommende seniorbofællesskab. Men han så hellere en anden placering, som ikke involverer et af de sidste ubebyggede grønne områder tæt på bymidten, fortæller han.

- Seniorbofællesskabet vil være en superfin nabo at have, og jeg har heller ikke noget imod, at der bliver bygget i højden. Men Hedensted kunne godt have gavn af flere grønne områder som kontrast til det stigende byggeri, siger Jørgen Brandt, der forestiller sig et andet parkmiljø på sognefogedgrunden, end det man kender fra Trykkeriparken, der primært bruges af børn og unge.


Hedensted kunne godt have gavn af flere grønne områder som kontrast til det stigende byggeri.

Jørgen Brandt


Han ønsker, at der så skal gøres noget ud af at etablere en reel park, inddelt i sektioner. Gerne et område med bænke, et til solbadning og et andet til sansehave. Og for at flest muligt kan deltage i debatten, har Jørgen Brandt lavet en Facebook-gruppe for de, der mener, at sognefogedgrunden skal bevares som bypark.

Annonce

Offentligt tilgængeligt

Erik Christensen fra Ældre Sagen køber ikke helt præmissen om, at det hedder seniorbofællesskab versus bypark.

- Noget af området skal jo være tilgængeligt for offentligheden med stisystemer, der så fører til seniorbofællesskabet. Så vidt muligt skal en del træer bevares, og man vil gerne have områder med vilde planter. Jeg kunne også godt forestille mig, at man ville placere nogle bænke, siger Erik Christensen, der vurderer, at flere vil få gavn af det grønne område, hvis seniorbofællesskabet opføres efter planen, end det er tilfældet nu.

Annonce

Nyopstået interesse og højdediskussion

Generelt hilser Erik Christensen debatten om den såkaldte sognefogedgrund velkommen, men han undrer sig over, at interessen for en park på grunden netop kommer samtidig med, at man er i gang med at udarbejde lokalplanen for opførelse af blandt andet seniorbofællesskabet.

Desuden har højden på det kommende seniorbofællesskab også været til diskussion, og på byrådsmødet i maj blev hovedprincipperne godkendt med den ændring, at den del tættest på Fogedvænget kun kan bebygges til 8,5 meter i højden, i stedet for den maksimale bygningshøjde på 12 meter.

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne fra kronprinsparrets besøg i Jelling: Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Hedensted For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Hedensted Kommune

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce