Annonce
Jelling

Sognepræst sætter sorg i centrum: Vi skal lære at leve med sorgen

Gitte Sandager Bjerre har i mange år haft et særligt hjerte for at sætte fokus på sorg og tale med folk om det. Arkivfoto: Leif Baun
Annonce

Hvejsel/Ildved: Det er vigtigt at give rum og plads til sorgen.

Det mener sognepræst Gitte Sandager Bjerre, som ser frem til søndagens allehelgensgudstjenester i Ildved og Hvejsel kirker. De foregår henholdsvis klokken 14.30 og 16 i de to kirker.

- Det er gudstjenester, hvor der gives rum og plads til sorgen over de mennesker, vi har mistet - ikke blot i årets løb, men gennem vores liv. Navnene på dem, som sognet har mistet i årets løb, bliver nævnt, og der tændes lys for dem. Under gudstjenesten er der også mulighed for, at man selv kan tænde lys for den eller de, man tænker på og særligt savner, siger Gitte Sandager Bjerre.

- Sorg er ikke noget, vi kommer over, men noget vi skal lære at leve med. Allehelgen er en god mulighed for at holde en særlig gudstjeneste, hvor der i ord, salmer, rum og musik gives plads til netop den del af menneskelivet. I gudstjenesten er der denne dag en langsommelighed, som giver en anden form for ro til fordybelse, og der sættes fokus på sorgen, siger hun.

Efter gudstjenesterne er der kirkekaffe, hvor man blandt har mulighed for at tale med Gitte Sandager Bjerre. Noget, man i øvrigt også kan lave aftale om andre dage.

- Sorg er et grundvilkår i vores menneskeliv. Det er et smertefuldt vilkår, som udspringer af, at vi har elsket. Kirkens opgave er netop at tale ind i menneskers liv, sådan som menneskeliv nu engang er. Der er budskab om håb og trøst til os, også selvom det ikke bringer den elskede tilbage, siger sognepræsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle Boldklub

VB kan rykke op tirsdag, men det bliver en oprykningsfest for de få

Annonce