Annonce
Vejle

Sognepræsten blev genhuset i en fart: Præstebolig ramt af skimmelsvamp

Vor Frelsers sogns præstebolig på Steensensvej i Vejle er ramt af skimmelsvamp. Det blev opdaget midt i august, og præstefamilien blev prompte genhuset. Foto: Leif Baun
Sognepræsten og hans familie i Vor Frelsers Sogn er blevet genhuset i en fart, efter at det for et par uger siden blev opdaget, at præsteboligen er ramt af skimmelsvamp.
Annonce

Vejle: Det gik meget stærkt med at få genhuset den nye præstefamilie i Vor Frelsers Sogn, efter at det midt i august blev erkendt, at præsteboligen på Steensensvej er blevet ramt af skimmelsvamp.

- I forbindelse med præsteskiftet havde vi udflytningssyn sidste sommer, og der var intet at bemærke. Så der er åbenbart trukket vand ind i murene i vinterens løb, siger provst Dorte Volck Paulsen.

Midt i august blev hun kontaktet af sognepræst Elon Jepsen. Dét, han fortalte om en mærkelig lugt og et tapet, der ikke havde det for godt, fik hende til straks at rykke ud med sin lille hobbykniv.

Annonce

Hurtig handling og genhusning

- Der kom gule, grønne og brune farver frem bag tapetet. Jeg kunne se, at det ikke var godt. Heldigvis havde vi en god handlingsplan, som vi skyndte os at tage frem. Tre dage efter, at jeg har fået mistanke om skimmelsvamp, var der sørget for bestilling af syn og eksperter i den slags til at lave en rapport om, hvad der skal gøres.

- Jeg var ikke i tvivl om, at den unge familie med små børn skulle genhuses. Det var sket, før vi havde dokumentation i form af rapporten. Men det er kun blevet værre siden. Vi var så heldige at kunne leje en bolig, så præsten fortsat bor i sognet, siger Dorte Volck Paulsen.


Præsten er jo tvunget til at bo der, så reparationen skal udføres ordentligt. Familien kommer ikke tilbage, før huset er tip-top. Derfor tror jeg også, at vi kommer på den anden side af nytår.

Dorte Volck Paulsen, provst


Hun understreger, at alle syn er holdt, som de skulle. Sagen er anmeldt til folkekirkens forsikringsenhed.

Annonce

Huset kan reddes

Nu venter et stort arbejde med at skrælle huset ind til de bare mursten. Gamle plader på væggene skal fjernes, og udvendigt skal murstensfugerne skiftes.

Lige nu er man i gang med at tømme huset for indbo, som også skal renses. Derefter skal specialister finde den rette metode til at rense huset. Det kan både ske med en slags brænding, eller udsugning eller ad kemisk vej.

- Præsten er jo tvunget til at bo der, så reparationen skal udføres ordentligt. Familien kommer ikke tilbage, før huset er tip-top. Derfor tror jeg også, at vi kommer på den anden side af nytår. Jeg ville gerne sige, at det kunne blive til 1. december, for hjemmet er jo dér, man lader op.Det er en træls start for familien, siger provsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

To bilister taget uden kørekort

Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce