Annonce
Hedensted

Sognepræsten i Ørum-Daugård er ramt af corona

Sognepræsten i Ørum-Daugård-Urlev sogne, Klaus Meyer Apelgren, der her ses ved sin indsættelse i 2015, er ramt af corona. Arkivfoto: Morten Pape
Julegudstjenesterne i Ørum-Daugård-Urlev sogne blev afviklet som planlagt, men det blev uden den lokale sognepræst, Klaus Meyer Apelgren, ved roret, for han er nemlig ramt af corona.

Ørum: Julegudstjenesterne i Ørum-Daugård-Urlev sogne gik ikke helt efter planen, idet den lokale sognepræst, Klaus Meyer Apelgren, måtte gå i selvisolation i Ørum Præstegård efter at være blevet konstateret positiv med covid-19.

Det bekræfter både han selv og menighedsrådsformanden Lasse Graversen.

- Det er korrekt, at jeg har fået konstateret covid-19, men jeg synes, det er en privatsag, hvordan midt sygdomsforløb har været, og hvordan jeg har det lige nu. Jeg håber naturligvis på snart at være tilbage i mit embede, men det kræver jo, at jeg bliver testet negativ for corona ved de kommende tests, siger sognepræsten.

Annonce

Ingen aflysninger

Formanden for menighedsrådet, Lasse Graversen, fortæller for sin del, at det lykkedes at gennemføre alle de planlagte julegudstjenester i sognet, idet provsten i Fredericia sørgede for vikardækning. Egentlig en opgave, som Hedensted Provsti normalt skulle påtage sig, men her er man også ramt af sygdom, idet provsten, Hanne-Birgitte Beyer Kristiansen, også er sygemeldt.

Annonce

Beskedent fremmøde

- De fire gudstjenester juleaftensdag blev således alle gennemført, men det var tydeligt, at folk tager det stigende smittetal alvorligt, for der var ikke nær så mange i kirke, som der plejer, siger Lasse Graversen.

Man har ikke været ude blandt sognebørnene og anbefale testning, da Klaus Meyer Apelgren ikke var i nærkontakt med menigheden op til den positive test.

Det er korrekt, at jeg har fået konstateret covid-19, men jeg synes, det er en privatsag, hvordan midt sygdomsforløb har været, og hvordan jeg har det lige nu.

Klaus Meyer Apelgren, sognepræst i Ørum-Daugård-Urlev sogne

- De øvrige ansatte her i pastoratet har naturligvis ladet sig kvikteste, men de har heldigvis allesammen testet negativt, siger menighedsrådsformanden, der meget vel også kan få brug præstevirkarer hen over nytårsdagene i fald det trækker ud med en raskmelding fra Klaus Meyer Apelgren.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce