Annonce
Børkop

Sognet har vokseværk - nu vokser sognehuset også

Sådan vil sognehuset visuelt komme til at se ud ifølge arkitekten. Den nye tilbygning bliver lavet på en måde, så den passer helt ind med det nuværende byggeri. Illustration: Gauerslund Sogn
Ved siden af sognehuset i Gauerslund hersker stor aktivitet. For her skal bygges en tilbygning. Sognehuset er måske nok ikke så gammelt, men det er allerede for lille til et sogn med vokseværk.
Annonce

Gauerslund: En ekstra sal, flere kontorer, personalerum samt et lille rum til de samtaler, der er så mange af i et sognehus.

Det er, hvad der venter, når den nye tilbygning står klar sidst på efteråret. Det vil betyde, at sognehuset vil blive cirka en tredjedel større, og den ekstra plads, er der et stort behov for. Det forklarer Bente Holm Normann Rasmussen, der er menighedsrådsformand.

- Jeg er 110 procent glad. Ud af 100 procent. For det er bare så dejligt, at byggeriet nu er gået i gang. Vi har sådan behov for mere plads, for det er et hus, der bruges af rigtig mange i løbet af ugen, forklarer hun.

Et eksempel kan være, at der i ugens løb kommer måske seks hold konfirmander og tre hold minikonfirmander forbi.

Nok er der i forvejen en stor sal, der kan deles i tre mindre, men det er ikke nok. Nu kommer der en fjerde sal, og det vil give helt nye muligheder. Personalet har også lige for tiden fælles mødelokale/frokoststue, så møder i frokosttiden er ikke helt smart. Kontorpladserne er ligeledes fyldt til bristepunktet.

- Og derudover er her jo udvalgsmøder, højskoledage, sangtirsdage, foredrag og så videre. Samt selvfølgelig den daglige drift, siger Bente Holm Normann Rasmussen videre.

Så der har længe været et ønske om at bygge nyt, og nu er byggeriet i gang efter en lang periode med at få tilladelserne på plads. Blandt andet med hensyn til fredninger i området.

Men puslespillet er faldet på plads, og nu skal det endeligt samles.

- Jeg er 110 procent glad. Ud af 100 procent.

Bente Holm Normann Rasmussen, menighedsrådsformand

Annonce

Kigger fremad

Det er ikke mange år siden, at sognehuset blev bygget. Det stod færdigt i 2011.

- Dengang havde man slet ikke set komme, at sognet ville vokse med syvmileskridt, så man har jo ment, at det var den rigtige størrelse dengang. Men siden er der kommer mange nye funktioner til, samt en ekstra præst. Og så er antallet af sognebørn ligeledes steget. Det er gået stærkt her i sognet, siger hun.

Men hvad så nu? Kigger I så mere end ti år frem med det nye byggeri?

- Ja, det vil vi mene. Vi vurderer ikke, at der er behov for at bygge endnu et led på om ti år, men skulle det komme dertil, er der mulighed for det. Men det tror vi, som nævnt, ikke, at det vil blive nødvendigt, siger Bente Holm Normann Rasmussen.

Den nye tilbygning koster cirka seks millioner kroner. Den vil blive bygget i samme materialer og udformning som resten af sognehuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce