Annonce
Udland

Solberg fremlægger norsk genåbningsplan uden faste datoer

Statsminister Erna Solberg har onsdag præsenterer sit forslag til en genåbning i det norske Storting. Foto: Torstein Bøe/Ritzau Scanpix
Der skal gå tre uger mellem hvert trin i den norske genåbning, siger statsminister. I alt er der fire trin.

Norge vil den kommende tid genåbne sit samfund i fire trin med mindst tre ugers mellemrum mellem hver.

Det siger statsminister Erna Solberg onsdag i landets parlament, Stortinget.

Solberg sætter hverken nogen fast dato på, hvornår man åbner for første trin, eller hvornår de næste faser følger.

- Vi skal gøre det trinvis og kontrolleret.

- Når vi har åbnet for et trin, vil vi som hovedregel vente i tre uger, før vi går videre til næste trin. Når vi kan se, at det er sikkert, og smitten ikke stiger igen, så går vi videre til næste trin i planen, siger hun.

Den norske genåbningsplan er blevet uddybet på et pressemøde onsdag, umiddelbart efter at Solberg fremlagde planen i Stortinget.

Regeringen har udarbejdet planen sammen med sundhedsmyndighederne Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet og et ekspertudvalg.

Blandt forslagene til det første trin er at tillade op til 100 personer til indendørs kultur- og idrætsarrangementer, hvor alle er tildelt en fast plads.

På andet trin er det blandt andet meningen, at der skal åbnes for yderligere fysisk undervisning på universiteter og højskoler. Anbefalingen for besøg i private hjem hæves samtidig fra fem til ti personer.

Tredje trin indebærer blandt andet, at restauranter må holde åbent og servere alkohol på normale åbningstider. Dog stadig med bestemte krav.

Erna Solberg siger onsdag også, at man stadig skal huske, at ikke alle kan juble, selv når restriktionerne engang er ophævet.

- Nogle vil stå tilbage med konsekvenserne af pandemien længere tid end andre. Nogle vil have problemer med helbredet efter at have været syge, siger Solberg i Stortinget.

Hun understreger, at regeringens mål er, at ingen står alene med udfordringer, som pandemien har forårsaget.

- Regeringen vil derfor følge op på disse områder den kommende tid. Vi vil kortlægge udfordringerne og identificere målrettede tiltag. Meget af arbejdet er allerede sat i gang, siger statsministeren.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

NPV afviser kritikken af Gammelhavn: 'Det bliver en moderne og bæredygtig by for alle aldre'

Egtved

Gourmetrestaurant glæder sig over genåbning: Men en vandskade forsinker det hele to uger

Annonce