Annonce
Kultur

Soloudstilling for første gang: Kunsthal Vejle klar med ny udstilling

Jonna Pedersen har leveret den første soloudstilling i Kunsthal Vejle. Hvert værk skal kunne være i et rum i en gammel købmandsautomat. Her ses et af værkerne. Privatfoto
De 10 bud i gammel og ny version er emnet for både udstilling og samtalesalon ved kunsthallens udstillingssted, den gamle købmandsautomat på Banegårdspladsen.

Vejle: Kunsthal Vejles første soloudstilling "De 20 bud" skabt af billedkunstner Jonna Pedersen fra København. Værket er kunstnerens fortolkning af Moselovens 10 bud samt kunstnerens egne bud på 10 nutidige påbud og forbud.

Kunsthal Vejles udstillingssted er en gammel købmandsautomat, der hænger på den bygning ved Banegårdspladsen i Vejle, hvor VisitVejle har kontorer. Automaten har 20 rum, hvor der i hver er plads til et i omfang lille kunstværk.

Udstillingen åbner 3. august klokken 11 med åbningstale ved folketingsmedlem Birgitte Vind (S). Udstillingen kan ses frem til 31. oktober.

Som supplement til oplevelsen af kunstværket holdes der samtalesalon den 24. august klokken 11 ved Kunsthal Vejle, altså udendørs. Her er emnet de 20 bud, Kunst & Kristendom, Fællesskabets bud og påbud med billedkunstner Jonna Pedersen og provst Dorthe Volck Paulsen.

Jonna Pedersen har skabt sine værker direkte til kunsthallens 20 rum. Hun siger:

Vi vil gerne åbne for samtalen omkring kunsten, for anskuelser og værdier og synliggøre dén betydning, kunsten kan have som en øjenåbnende samfundskommentar.

Lene Juhler og Britta Egebjerg

De 20 bud

- Bibelens 20 religiøse og moralske imperativer er langt hen ad vejen blevet brugt som byggesten i dansk lov og samfundsmoral og har bidraget til konventionen om, at vi som mennesker bør opføre os anstændigt og ordentligt, og leve efter et etisk kodeks. Jeg har tilføjet 10 aktuelle påbud og forbud, som jeg oplever, at vi er underlagt i dagens samfund, hvor konventionen i højere grad handler om at leve længere og bedre.

Lene Juhler og Britta Egebjerg, der som kunstnerduoen Egebjerg & Juhler står bag Kunsthal Vejle, har valgt Jonna Pedersen blandt mange tilbud ud fra ønsket om, at det skulle være en dansk kunstner, der ikke bare i sit værk, men også som kunstner, havde lyst til at gå i dialog omkring værk og tanker.

- Vi vil gerne åbne for samtalen omkring kunsten, for anskuelser og værdier og synliggøre dén betydning, kunsten kan have som en øjenåbnende samfundskommentar, siger de.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Kultur

Tredje gang skal være lykkens gang med Street Art

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce