Annonce
Kultur

Soloudstilling for første gang: Kunsthal Vejle klar med ny udstilling

Jonna Pedersen har leveret den første soloudstilling i Kunsthal Vejle. Hvert værk skal kunne være i et rum i en gammel købmandsautomat. Her ses et af værkerne. Privatfoto
De 10 bud i gammel og ny version er emnet for både udstilling og samtalesalon ved kunsthallens udstillingssted, den gamle købmandsautomat på Banegårdspladsen.
Annonce

Vejle: Kunsthal Vejles første soloudstilling "De 20 bud" skabt af billedkunstner Jonna Pedersen fra København. Værket er kunstnerens fortolkning af Moselovens 10 bud samt kunstnerens egne bud på 10 nutidige påbud og forbud.

Kunsthal Vejles udstillingssted er en gammel købmandsautomat, der hænger på den bygning ved Banegårdspladsen i Vejle, hvor VisitVejle har kontorer. Automaten har 20 rum, hvor der i hver er plads til et i omfang lille kunstværk.

Udstillingen åbner 3. august klokken 11 med åbningstale ved folketingsmedlem Birgitte Vind (S). Udstillingen kan ses frem til 31. oktober.

Som supplement til oplevelsen af kunstværket holdes der samtalesalon den 24. august klokken 11 ved Kunsthal Vejle, altså udendørs. Her er emnet de 20 bud, Kunst & Kristendom, Fællesskabets bud og påbud med billedkunstner Jonna Pedersen og provst Dorthe Volck Paulsen.

Jonna Pedersen har skabt sine værker direkte til kunsthallens 20 rum. Hun siger:

Vi vil gerne åbne for samtalen omkring kunsten, for anskuelser og værdier og synliggøre dén betydning, kunsten kan have som en øjenåbnende samfundskommentar.

Lene Juhler og Britta Egebjerg

Annonce

De 20 bud

- Bibelens 20 religiøse og moralske imperativer er langt hen ad vejen blevet brugt som byggesten i dansk lov og samfundsmoral og har bidraget til konventionen om, at vi som mennesker bør opføre os anstændigt og ordentligt, og leve efter et etisk kodeks. Jeg har tilføjet 10 aktuelle påbud og forbud, som jeg oplever, at vi er underlagt i dagens samfund, hvor konventionen i højere grad handler om at leve længere og bedre.

Lene Juhler og Britta Egebjerg, der som kunstnerduoen Egebjerg & Juhler står bag Kunsthal Vejle, har valgt Jonna Pedersen blandt mange tilbud ud fra ønsket om, at det skulle være en dansk kunstner, der ikke bare i sit værk, men også som kunstner, havde lyst til at gå i dialog omkring værk og tanker.

- Vi vil gerne åbne for samtalen omkring kunsten, for anskuelser og værdier og synliggøre dén betydning, kunsten kan have som en øjenåbnende samfundskommentar, siger de.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce