Annonce
Trekantområdet

Sommeraktiviteter i Middelfart: Det sker i byen de næste tre weekender

Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup gæster Middelfart i august for at sætte fokus på dans og bevægelse. PR-foto

Middelfart: Middelfart Handel og Brobygning Middelfart er gået sammen om at skabe en lang række sommerbegivenheder under navnet Middelfart Sommerby og med en pose penge fra Fynske Bank i hånden.

Kampagnen indebærer blandt andet, at en række foreninger i løbet af syv weekender kommer med deres bidrag til aktiviteter. Fire af weekenderne er nu overstået, mens de sidste tre byder på historiefortælling, jazz og bevægelse. Få overblik over, hvad der præcis skal ske, herunder.

1 Lokalhistorie

Weekenden 25. og 26. juli står i den lokale histories tegn. Tre foreninger, udgiverselskabet Vends, Middelfart Museumsforening og Middelfart og Oplands Lokalhistoriske Forening (MOLF) står klar på Nytorv til at fortælle om hverdagen i gamle dage.

- Vi kan mange historier, så vi kan sådan set blive ved, til man ikke orker at høre mere, fortæller Ole Høyer fra MOLF.

Med sig har foreningerne plakater med tegninger af Middelfarts gamle bydel i 1947. Samtidig kan man deltage i en byvandring fra den ende af Brogade, der vender ned mod Gl. Havn. Det sker klokken 11, og Peter Storm er guide.

På Nytorv kan man høre historier fra 11-16 lørdag og 12-16 søndag.

2 Jazzmusik

Middelfart Handel og Brobygning Middelfart har 1.-2. august allieret sig med Middelfart Jazzfestival og sat underholdning sammen for både store og små.

Lørdag er der oplevelserne på Lillebæltværftet klokken 11.30 og 13.30, hvor NinJazz huserer i skikkelse af vokalist Peter Marott, Mads Søndergaard på piano og Tomas Raae på bas.

Søndag kan man møde de fire middelfartere John Vinter på tuba, Tom Nissen på banjo og guitar, Erik Sørensen på saxofon og klarinet og Knud Schwaner på basun. Navnene vil nok være mange bekendt fra tidligere Fionia Jazzband-optrædener. Fionia Jazzband er nemlig denne søndag omdannet til et gående streetorkester, som kan høres i Algade og Østergade. De spiller to gange klokken 11.30 og klokken 13.30.

3 Dans og gymnastik

Den professionelle danser Thomas Evers Poulsen og Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup sætter både 8. og 9. august fokus på dans og bevægelse.

Der laves nogle festlige timer i Middelfart med dans, gymnastik og workshops, hvor byens gæster selv kan være med. Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup kommer med en flok junior/ungdomsholds-gymnaster, som vil vise spring. Desuden laves der workshops, hvor alle har mulighed for at prøve at springe på air-tracks.

- Vi vil gerne vise glæden ved gymnastikken og det fællesskab, der opstår, når man gør noget sammen, fortæller PR-ansvarlig Jeanett Høg Jørgensen.

Embed: hearken
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce