Annonce
Vejle

Sommeren byder på hiphop-moves i Løget

Der blev danset igennem, da der onsdag i denne uge var hiphop-workshop for børn og unge i Solsikkens Fritidscenter i Løget. Foto: Søren E. Alwan
Det er ikke alle børn og deres forældre, der kommer på badeferie i Grækenland. Nogle børn ender med at sidde hjemme hele sommerferien, men det gør Solsikkens Fritidsklub i Løget noget ved.

Vejle: Solsikkens Fritidscenter i Løget har seneste to uger indbudt områdets børn og unge til sommerferie-aktiviteter. De unge mennesker har blandt andet kunne deltage i streetart-workshops, mountainbike-ture og hiphop-workshops.

Det sidste gjorde ni piger onsdag i denne uge, og der blev givet gas på dansegulvet. Alle ni hyggede sig og lærte en masse dansetrin, mens hiphop-instruktør Sara Beadle Kops førte an.

Sommerferieaktiviteterne er en del af et samarbejde mellem Den Boligsociale Helhedsplan og Solsikkens Fritidscenter. Det giver ifølge pædagogmedhjælper Dergham El-Ahmad børnene et fristed.

- Det er lidt et getaway, at de kan komme her. Nogle af dem kommer heller ikke på ferie, så kan de tage herhen. Der er også en 30-40 stykker hver dag, så det er godt besøgt, siger han.

Annonce

Ferien startede, og jeg havde ikke så meget at lave, men nu har jeg været her hver dag. Jeg har noget af min familie med også, så det er hyggeligt.

Dana Mohammad Abdallah, 13 år

Det har været sjovt

Mens pigerne danser til tonerne af Icekiids hit "Blondiner & Brunetter", er drengene hoppet ind i computerrummet, og nogle af dem er taget ud på en cykeltur. Der er aktiviteter for enhver målgruppe, og alle er velkomne.

- Der er flest mellem ni og 14 år. Men forleden havde vi også nogle på 19 år herinde. Når de er her, så har de også adgang til hele huset. Vi forsøger at få dem til at deltage i aktiviteter her frem for, at de går og laver ting, de ikke skal, siger Dergham El-Ahmad.

Otte-årige Bisan Fijer har været med alle dage i uge 28 og 29.

- Det har været rigtig sjovt. Jeg har to veninder med herned, så jeg kendte nogle i forvejen. Men hiphop har været lidt svært, erkender hun.

Dana Mohammad Abdallah på 13 år startede på sin sommerferie og vidste ikke rigtigt, hvad hun skulle bruge sin tid på. Så fik hun en flyer ind ad døren med sommerferieaktiviteter og syntes, det lød som en god ide.

- Ferien startede, og jeg havde ikke så meget at lave, men nu har jeg været her hver dag. Jeg har noget af min familie med også, så det er hyggeligt, siger Dana.

Faste rammer for børnene

Uden for sommerferien kommer Dana Mohammad Abdallah også i Solsikkens Fritidscenter. Her er hun normalt med til fodboldturneringer og arbejder i det kreative værksted. Hiphop var derfor ikke noget, hun havde prøvet før, men det blev en god udfordring.

- Det var lidt forvirrende, fordi der var meget at huske, men så blev det sjovt, siger hun med et stort smil.

Da pigerne har øvet deres dansetrin færdig, er det tid til at vise dansen uden hjælp fra underviseren. Det går helt efter bogen.

- Supergodt gået, piger, siger Sara Beadle Kops mens hun klapper i hænderne.

Ud over de mange sjove aktiviteter byder fritidscenteret også på nogle faste rammer, som børnene skal lære at begå sig i.

- Der er nogle regler her, som de skal overholde. Det styrker dem i deres faste rammer, for nogle af dem kommer måske et sted fra, hvor det måske ikke er det, de færdes i normalt. Vi lærer dem, at der er grænser, og at de skal opføre sig ordentligt. Sker det ikke, så er der også konsekvenser, fortæller Dergham El-Ahmad.

Dergham El-Ahmad skynder sig dog at tilføje, at det endnu ikke har været nødvendigt at smide nogen ud af fritidscenteret.

I uge 30 og 31 rykker ferieaktiviteterne videre til Nørremarkens Fritidscenter, hvor der også er en masse sjov og leg i sigte.

Der var børn og unge fra otte til 16 år, da der blev indøvet hiphop-trin. Bisan Fijer (forrest i billedet) var en af de piger, som syntes, det var sjovt at lære hiphop. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Annonce