Annonce
Børkop

Sommerglimt: Blomstrende tiltag lokker både kvinder og bier

Marie-Louise Pedersen, forrest, på blomstermarken i Skærup. Bagved ses Louise Christensen til venstre og Nadine Rahn i midten. Og helt bagest ses deres mænd, der tålmodigt venter i bilerne. Foto: Jørgen Flindt
Landmænd sørger for blomstrende områder. Og det tiltag lokker både kvinder og bier til.
Annonce

Skærup: Kornblomster og valmuer står side om side med et hav af andre typer af flora.

For flora er der nok af på marken ved Skærup. På marken er her også kvinder. Tre styks i alt. De plukker blomster, for det må de gerne, og det vil de super gerne.

- Det er en gigafed idé, at der er sådan et lille område med blomster, vi må plukke. Det er hyggeligt, det er smukt, og du må love, at du skriver en  hilsen til landmanden med et stort tak fra os, siger Marie-Louise Pedersen.


Du må love, at du skriver en hilsen til landmanden med et stort tak fra os

Marie-Louise Pedersen


Hun er der sammen med veninderne Nadine Rahn og Louise Christensen. Og deres mænd og børn.

De, altså mændene og børnene, sidder i bilen og venter tålmodigt, alt mens blomsterplukkende kvinder samler en buket. Eller ok, en hver så tre i alt.

Der er forskel på buketternes størrelse, sådan efter behov. Og der er fri ret til at plukke. Konceptet er, at man gerne må plukke en gratis buket, og efter at have kørt forbi marken på vejen ud, ja, så vidste de tre kvinder, at her måtte de bare forbi på turen hjem.

- Vi har været i Skærup Zoo, og så kørte vi forbi her, og vi måtte da lige plukke lidt blomster, nu de står så flot og indbydende, siger Marie-Louise Pedersen.

Annonce

Ingen bier den dag

Det er kun et lille stykke af marken, der er omdannet til et brusende hav af vilde blomster.

Det er som led i det nye tiltag fra nogle landmænds side, at de lader en blomsterstribe stå tilbage på marken. Det er ikke bare smukt, det er også et tag-selv bord for bierne.

Vild natur

Landmænd over hele landet har de seneste par år været med i en ny kampagne, hvor der sås vilde blomster på et lille stykke af deres jord.

Den intensive dyrkning af landbrugsland, som vi har her i Danmark, gør det svært for bier, sommerfugle og insekter at finde nok med føde og redepladser. Det kan de blomstrende pletter hjælpe med. På Sjælland har man samlet set eksempelvis plantet 300.000 kvadratmeter landbrugsjord med vilde blomster, og her kunne man straks se, at bierne, sommerfuglene og insekterne tog godt mod de nye muligheder.

Den typiske blomsterblanding består blandt andet af boghvede, honningurt, solsikke, en række forskellige kløverarter, kællingetand og cikorie. Fidusen er, at de blomstrer på forskellige tider gennem sommeren.

I Børkopområdet er der også en del landmænd, der har valgt at deltage i den blomstrende succes. Blandt andet ved Rands, Gauerslund, Andkær og Skærup.

- Dem er der nu ingen af i dag med det våde vejr. De hygger sig nok et tørt sted, siger Marie-Louise Pedersen og plukker videre, indtil hun har en stor buket.

Og bierne? De kan også bare komme forbi. Der er stadig blomster i hundredvis. Nej tusindvis.

Blomsterne er i fuld flor lige nu. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce