Annonce
Børkop

Sommerglimt: Sophia sætter sommeren på plads - men Danmark er væk

Sophia Lehmann er bogopsætter på Børkop Bibliotek
Annonce

Børkop: På Børkop Bibliotek er der et udvalg af de bøger, som der lånes ekstra mange af denne sommer.

Bøger om at rejse i Danmark. De hitter ekstra meget i år. Det ses også henne ved "Turen går til"-bøgerne. Der er intet "salg" i bøger om Portugal og USA og de steder. Omvendt skal man ikke forvente at finde en bog om Danmark. De er væk. Lånt ud for længst.

Danmark skal man lede længe efter på Børkop Bibliotek. Privatfoto

Coronaen sætter sine spor. Også på biblioteket.

Inde blandt alle bøgerne står 19-årige Sophia Lehmann, der ikke tager bøger ned ad hylderne. Tværtimod. Det er hende, der skal sætte rejsebøgerne, og alle andre bøger, tilbage på hylderne, når de kommer tilbage fra lånerne.

Hun er bogopsætter, og det har hun været i fem år. Hun oplever en anderledes sommer på grund af coronaen.

- Biblioteket lukkede ned nogle uger, og da det åbnede igen, fik jeg ekstra travlt, for der er rigtig mange bøger, som så blev afleveret mere eller mindre på én gang. Nu er det mere fredeligt, siger hun.

Annonce

Stopper selv

Selv er hendes job som bogopsætter ved at slutte. Hun stopper ved sommerens udgang. Så venter nye tider. Et sabbatår, efter at studenterhuen blev sat på hovedet.

- Jeg ved ikke helt, hvad fremtiden bringer. Jeg tror ikke, det bliver noget med bøger, selvom jeg er rigtig glad for at læse. Men skolelærer måske, siger hun.

Og hvad tager sådan en læsehest så selv med på ferie?

- Da jeg startede her i 7. klasse var jeg ikke den store læsehest, men det er jeg godt nok blevet henad vejen. Og med på ferie? Jeg tror, det bliver en krimi, måske en af Jussi (Adler Olsen red.). Og måske en kærlighedsroman af Colleen Hoover, lyder det fra Sophia Lehmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce