Annonce
Børkop

Sommerhusområde stod igen under vand - men denne gang kom vandet et andet sted fra

Vandet stod mandag højt i Høll. Men det virker til, at husene, som er bygget på forhøjninger, er sluppet for at få vand ind. Foto: Mogens Gregers Madsen
Den megen regn har oversvømmet dele af Høll. Men det virker til, at vandet ikke har trukket ind i husene.

Høll: En række sommerhuse i Høll måtte atter engang sande, at haver, stier og veje er blevet oversvømmet.

- Der ligger meget vand herude, men jeg har spurgt mig omkring, og det virker til, at der ikke er trængt vand ind i nogle huse. Det har dog været tæt på nogle steder, siger Egon Sørensen, der er formand for Grundejerforeningen for Hvidbjerg, Høll og Mørkholt.

Området i Høll har tidligere oplevet oversvømmelse. Det sker, når østenvinden presser ekstra meget vand ind i Vejle Fjord, som blandt andet får Spang Å til at gå over sine bredder. Nu skal der bygges et dige for at afhjælpe det problem. Og det dige vil også kunne have gjort en forskel denne gang, for en del af oversvømmelsen skyldes denne gang, at åen er fyldt med bagvand. Altså vand inde fra Rands Fjord.

Men vandet er også kommet oppe fra. Søndag kom der, ifølge DMI, næsten 30 millimeter regn i området, og ikke al vand kunne trække ned i den i forvejen godt mættede undergrund, hvor grundvandet allerede ligger højt.

Annonce
Er det Venedig eller Høll? Stien her er i hvert fald mere våd end tør. Foto: Mogens Gregers Madsen

Andre problemer

Da områdets store dræn, Mikkelsrende, ligeledes er fyldt helt op, kan regnvandet ikke trække væk. Det samme kan siges om områdets store kloakrør, der skal føre vandet væk. De ligger under Hvidbjergvej, men de har ikke en særlig stor størrelse.

- Det er rigtigt godt, vi nu skal have lavet diget, for det vil kunne afhjælpe rigtigt meget, men det er ikke nok. Der er andre ting, som skal kigges på. Når der kommer så meget vand, som der har gjort denne vinter, er området meget sårbar, forklarer Egon Sørensen.

Båden er klar. Næsten da. Foto: Mogens Gregers Madsen
Foto: Mogens Gregers Madsen
Foto: Mogens Gregers Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce