Annonce
Egtved

Sommersæsonen er udfordret af coronakrisen, men campingpar er optimistiske

Det tegner lige nu til, at der bliver lidt længere mellem campisterne hos Egtved Camping denne sommer, idet mange af de udenlandske turister ikke kan rejse ind i landet i år. Alligevel er Helge og Lene Stolberg Madsen ganske optimistiske. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Coronakrisen har betydet mange aflysninger hos Egtved Camping. Indehaverne er dog glade for, at tyskere og nordmænd snart får lov at rejse ind i Danmark og tilbringe sommeren på campingpladsen.
Annonce

Egtved: Hvordan vil coronapandemien påvirke sommerplanerne? Forbliver grænserne lukkede, så udenlandske turister ikke kan komme til Danmark, og danske turister ikke kan rejse til udlandet? Og hvad med sommerattraktionerne?

Corona-situationen har skabt usikkerhed hos mange. Det har indehaverne af Egtved Camping som mange andre mærket.

- I april måned fik vi rigtig mange aflysninger til sommersæsonen, fortæller Helge Stolberg Madsen, der har drevet campingpladsen sammen med sin hustru Lene i 13 år.

Men i fredags blev nogle af svarene givet, da Mette Frederiksen fortalte, at grænserne fra 15. juni bliver åbnet, så tyskere, nordmænd og islændinge kan få lov at rejse ind i Danmark, og Udenrigsministeriet fortalte, at man fraråder alle unødvendige rejser til alle andre lande end de tre.

- Det hjælper bestemt noget for os, og vi er også begyndt nu at få bookinger fra Tyskland og Norge. Det er dog stadig ret nyt, så vi håber, at der vil komme flere, siger han.

Vi skal nok komme fornuftigt igennem den her sæson, og så håber og tror vi på, at vi til næste år er tilbage på det gode niveau, vi plejer at være på.

Helge Stolberg Madsen, indehaver

Annonce

Gæster fra mange lande

Tyske turister plejer der nemlig at være mange af hos Egtved Camping hen over sommersæsonen. Også en del norske. Til gengæld må campingpladsen i år undvære besøg af hollandske turister, som der ellers også plejer at være mange af.

- Vi plejer faktisk at have gæster fra mange forskellige lande. Sidste år havde vi gæster fra næsten hele verden. Sådan bliver det så ikke i år, lyder det fra Helge Stolberg Madsen.

Til gengæld kunne der måske ende med at komme flere danske gæster, end der plejer, idet mange danskere har været nødt til at afbestille ferier til sydens sol.

- Det ville i hvert fald være dejligt, siger han.

Indtil videre går det fint fremad med bookinger af campingpladser, mens det endnu står mere stille med udlejning af campingpladsens hytter - men parret håber, hytteudlejningen også snart vil komme mere i gang.

- Nogle går måske lige nu og afventer, at Lalandia får lov at åbne, og at se, hvordan det går med Legoland, når de åbner. Det er nogle af de helt store trækplastre, som trækker mange her til campingpladsen, fordi det ligger kort derfra, vurderer han.

Annonce

Er optimistiske

Økonomisk har coronakrisen været hård ved campingpladsen.

- Selvom det går fremad med bookinger nu, så det lige nu heldigvis tegner til at blive en rimelig sommersæson, så bliver det økonomisk set det værste år, vi har haft i de år, vi har haft campingpladsen. Det er samtidig en skarp kontrast til sidste år, som økonomisk set var det bedste, vi har haft, fortæller han.

Alligevel er indehaverne optimistiske.

- Vi skal nok komme fornuftigt igennem den her sæson, og så håber og tror vi på, at vi til næste år er tilbage på det gode niveau, vi plejer at være på, siger Helge Stolberg Madsen.

Der er kommet gang i booking af campingpladser, men indtil videre står det rimelig stille med udlejning af campingpladsens hytter. Campingparret håber dog, at det også snart vender. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce