Annonce
Give

Sommerskolen er en succes før den starter

Give-Egnens Museum Ssommerferieskole, der starter tirsdag i næste uge, er allerede en succes. Der er tilmeldt dobbelt så mange, som der er plads til og deltagerne kommer ikke kun fra Give og omegn, men fra hele kommunen. Foto: Gem
Give-Egnens Museum fik lynhurtigt solgt alle 24 pladser til årets "Sommerskole" og deltagerne kommer fra hele kommune. Der står yderligere 24 på venteliste.
Annonce

Give: For hver deltager på Give-Egnens Museums sommerferieskole, der løber af stablen i den kommende uge, står der også en på venteliste.

Der meldte sig simpelthen dobbelt så mange, som der er plads til på "skolen". De, der kom for sent til at deltage i sommerskolen, må så sætte deres lid til en dags aktiviteterne. De må håbe, det passer ind i familiens samlede ferieplaner, at de kan komme med på en af de arrangementer, som Give-Egnens Museum har planlagt hen over sommeren.

En slags "En dags sommerferieskole", så at sige. Vil man deltage på en af dem, opfordrer Karen Marie Ravn fra museet til, at man følger med på hjemmesiden www.gem.dk

Det kan ikke umiddelbart konkluderes, at den store interesse er ensbetydende med, at deltagerne har fået en voksende interesse i at kende deres egen fortid. Det kan også spille ind, at langt flere familier i år kommer til at holde deres sommerferie her til lands.

Det ændrer dog ikke den kendsgerning, at langt flere gerne vil have et kig ind i den fortid, de er runden af og dermed måske ikke blot få en en bedre indsigt i oldeforældrenes, bedsteforældrenes og "boomernes" historie.

Annonce

Daglige udfordringer

Det kan måske også give dem en bedre indsigt i årsagerne til de problemstillinger, de nu en gang selv står overfor. Og en erkendelse af, at der ikke er noget nyt i, at en generation står over for problemer, den skal finde løsninger på.

Problemer bliver der nok af på sommerferieskolen. Den sender deltagerne cirka 100 år tilbage i tiden og i de tre dage skal de forsøge at leve og arbejde som en hedebondefamilie gjorde det dengang.

Det betyder kort sagt, at der skal arbejdes for føden. Heller ikke den gang kom noget af sig selv. Men den gang var der mere tydeligt, at alle i familien skulle deltage i opgavernes løsning, hvis familien skulle klare de barske forhold, de levede under.

Eller som museet selv skriver i oplægget til sommerferieskolen:

- Vi laver mad på brændekomfuret, arbejder i stald, mark, skov og have. Ser på, hvordan hedebondens familie boede og klarede sig med lidt hjælp fra andre. Skolen skulle passes.

Annonce

Hedens guld

Så deltagerne er på forhånd gjort opmærksomme på, at sommerferieskolen bliver noget, de måske vil opfatte som en arbejdslejr.

Men de kan også godt se frem, at der også bliver tid til leg. Altså når arbejdet først er gjort.

- Der i år langt flere piger end drenge blandt deltagerne. Derfor har vi i år også fået fat i en fåreklipper, der vil demonstrere den disciplin. Og uldets videre behandling vil komme til at fylde meget. Det skal kartes, spindes og strikkes af. Heldigvis har vi mange frivillige, vi kan trække på, siger Karen Marie Ravn.


Den sender deltagerne cirka 100 år tilbage i tiden og i de tre dage skal de forsøge at leve og arbejde som en hedebondefamilie gjorde det dengang.

Fra artiklen


De, der ikke nåede at tilmelde sig tidsnok til at komme med på sommerhøjskolen kan i stedet se frem til 7. juli. Her er der mulighed for at lære ukendte sider af hedens guld: Kartoflen.

Dagen giver mulighed for at finde store mirakler i den lille brune knold. Naturligvis gennem både fortælling og praktisk arbejde.

Prisen for at være med på de enkelte sommerskoledage er 20 kroner plus almindelig entre.

Og så er sommerperioden startet på museet. Det betyder, at der nu er åben fra klokken 11 til 17 tirsdag til fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce