Annonce
Kultur

Sommerspil holder frivilligdag: Har brug for flere hjælpere

Scenebyggere, syersker, sminkører, billetsælgere og parkeringsfolk. Der er frivillige i masser af forskellige roller i slotsparken. Nogle løser små opgaver, andre store. Alle er der brug for. Arkivfoto: Morten Pape
Palsgaard Sommerspil holder åbent hus i et forsøg på at hverve nye frivillige.
Annonce

Hosby: Palsgaard Sommerspil er i år på banen med et nyt initiativ i et forsøg på at hverve hjælpere.

Sommerspillet afvikler en frivilligdag med åbne arbejdsstationer, så nysgerrige kan se, hvordan det går for sig i systuen, sminken og blandt scenebyggerne.

- Det er en måde, hvorpå folk kan komme og møde nogle frivillige og høre noget om, hvad de går og laver, siger sommerspillets formand Thrine Nørgaard, der på dagen vil holde et oplæg om årets forestilling Troldmanden fra Oz.

Sommerspillet hviler på skuldrene af omkring 150 frivillige.

Det er med årene ikke blevet nemmere at samle så stort et hold hjælpere, og nu er der særligt brug for at få friske kræfter ind.

- Vi kan se, at mange af vores frivillige er lidt oppe i årene for at sige det mildt. Vi får simpelthen brug for at få flere ind. Før i tiden, var det lokale folk, der stod på scenen. De genererede frivillige. Nu kan skuespillerne komme langvejs fra, og de har ikke frivillige med sig på samme måde. Så det er både et generationsskifte og andre ændringer, der gør, at vi skal have flere ind, siger Thrine Nørgaard.

Det er ofte de frivillige til det lange seje træk, der er svære at finde. Det vil sige dem, der skal lægge en indsats over en længere periode, eksempelvis scenebyggere og syersker.

Men der er behov for folk til alle former for opgaver.

- Vi kan bruge folk, der kan det hele og ingenting. Nogle kan køre rundt og tømme skraldevogne eller stå som parkeringsvagt. Andre kan bruge en skruemaskine. Og kan man ikke, så kan man måske lære det, siger Thrine Nørgaard.

- Jo flere frivillige, vi er, jo nemmere bliver det, fortsætter hun.

Frivilligdagen foregår 25. januar fra kl. 13 til 15 i slotsparken.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udskudt halprojekt passer idémand

Annonce