Annonce
Jelling

Sorgen er der stadig efter et år: Vær med i en sorggruppe

Sognepræst Gitte Sandager Bjerre er snart klar med sorggruppe i Jelling. Arkivfoto: Leif Baun
Når sorgen rammer kan omgivelserne have svært ved at rumme det i særlig lang tid, men i en sorggruppe kan man dele sine tanker og følelser med andre, der også har mistet. Til oktober begynder sorggruppen igen i Sognehuset i Jelling.
Annonce

Jelling: Mange har prøvet at miste en, de har kær. Nogle har måske også oplevet, at forståelsen for, at sorgen ikke forsvinder i takt med ugerne eller månederne går forbi, men at der derimod stadig er at stort behov for at tale om den afdøde om både gode minder og det store afsavn.

Fra den 7. oktober kan alle sorgramte være med i en sorggruppe i Jelling Sognehus, som sognepræst Gitte Sandager Bjerre står i spidsen for for syvende gang.

- Det kan være meget brugbart at gå i en sorggruppe, når vennerne stopper med at ringe, fordi de regner med, at man er ovre sin sorg, fordi der er gået et halvt år, men det er man ikke, siger hun.

Sognepræsten holder møderne i sorggruppen med en sygeplejerske for at sikre, at der er forskellige faggrupper, der kan hjælpe og støtte. For selvom der ikke er tale om terapi, så skal der være plads til det hele.

Annonce

Svært at rumme

- Folk har svært ved at rumme andre menneskers sorg, og det er svært at se på folk, der er kede af det. Men det kan vi rumme i en sorggruppe. Det er vigtigt at have nogle at tale med sin sorg om og kunne tale med nogle, der kan sige "sådan har jeg det også". Her er der plads til at tale om savn, sorg, udmattelse og frustration, siger hun.


Folk har svært ved at rumme andre menneskers sorg, og det er svært at se på folk, der er kede af det.

Gitte Sandager Bjerre


Alle er velkomne, også dem uden for sognet. Og man behøver ikke at være troende for at være med, fortæller Gitte Sandager Bjerre, der ikke vil sætte aldersbegrænsning på, men dog forventer, at deltagerne er voksne.

- Jeg oplever faktisk, at unge mennesker og nogle, der har levet i et ægteskab i 60 år sagtens kan have noget at sige hinanden i sorgen, siger hun.

Første møde er den 7. oktober kl. 18.30-20 og vil fortsætte hver 14. dag frem til midt i januar, så der også er møder lige før og efter jul, som kan være særlig svær for mange sorgramte.

- Det kan kræve stor overvindelse at komme afsted, men vi har endnu ikke oplevet nogen, der stopper før tid, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce