Annonce
Kultur

Sort-hvid portrættegner er årets kunstner

Kunstner Ole Mejlvang Hedeager har på sin Facebook-profil skrevet, at han føler sig beæret og overvældet over at blive valgt imellem så mange dygtige kunstnere. Privatfoto
Tørring-Uldum Kunstforening har kåret Ole Mejlvang Hedeager fra Klovborg som årets kunstner på den "Åbne censurerede Udstilling" i Aale-Hjortsvang Minihal.
Annonce

Aale: Over 200 mødte op, da Tørring-Uldum Kunstforening søndag havde fernisering på årets "Åbne Censurerede Udstilling" i Aale-Hjortsvang Minihal.

Her afslørede de to censorer, grafisk designer og art director Vivi Haacke samt billedkunstner og grafisk formgiver Verner Brems, at Årets kunstner blev Ole Mejlvang Hedeager fra Klovborg, for en sort-hvid portræt-tegning.

Dommerne begrundede blandt andet valget med, at værket er lavet med en teknik, der kræver stort håndelag.

- Samtidig er det modigt kun at anvende sort og hvid farve som virkemidler. Når det lykkes, står værket stærkt og kontrastfyldt. Et værk af en kvalitet, som adskiller sig positivt, lød det fra de to censorer.

Ved ferniseringen blev de over 200 fremmødte gæster vanen tro budt velkommen af kunstforeningens formand Thyge Risvig (tv), der her ses sammen med prismodtager Ole Mejlvang Hedeager. Privatfoto
Annonce

Kendt fra tv

52-årige Ole Mejlvang Hedeager har i en årrække leveret tegninger til ugebladet Hjemmets noveller, men koncentrerer sig i dag om malerkunst, tegninger og kurser. Sidste år var han aktuel i DR-programmet "Danmarks bedste portrætmaler".

Han stammer fra Vejen, er uddannet i billedkunst på Odense Seminarium og flyttede fra Odense til Klovborg i 2008 sammen med hustruen Mette Nørtoft Hedeager, der er født og opvokset i byen.

Til titlen medfølger et diplom og en pris på 2500 kr., sponsoreret af Middelfart Sparekasse.

I alt 72 kunstnere har i år indleveret værker til udstillingen og 52 af dem fik et eller flere værker antaget af de professionelle censorer, som kunstforeningen har ansat til at bedømme værkerne. I alt 126 værker er således udstillet i Aale Minihal i uge 42. Udstillingen holder åbent fra tirsdag 15. oktober til søndag 20. oktober i tidsrummet 13 – 17.

Over 200 var mødt op til ferniseringeni Aale-Hjortsvang minihal søndag. Privatfoto
Med anerkendelsen følger 2500 kroner sponoreret af Middelfart Sparekasse. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Vejle For abonnenter

Oprykningsfest blev sparket i gang på Lucky’s: - Lykkeligere kan man ikke være

Annonce