Annonce
Danmark

Sov 20 timer i døgnet: Midtfynsk familie i karantæne - alle har corona

Familien Hansen i Sandholt Lyndelse er ved godt mod, selvom det er kedeligt at være isoleret fra omverdenen. Fra venstre er det Peter, Cathrine, Camilla og Charlotte. Foto (med telelinse): Bent Warncke
Peter og Charlotte Hansen fra Midtfyn var meget i tvivl om de skulle rejse til Østrig for at stå på ski. Men de fik det råd, at det ikke ville være farligere end at tage til Jylland - og så tog de af sted. Nu er hele familien coronaramt.

Sandholt Lyndelse: Fire af de registrerede smittede med coronavirus i Danmark befinder sig lige nu landsbyen Sandholt Lyndelse på Midtfyn.

Her bor automekaniker Peter Hansen (45) og hustruen Charlotte (44) sammen med døtrene Cathrine (20) og Camilla (17).

Peter og Charlotte vendte forrige søndag hjem fra en tre-dagens skiferie i østrigske Zillertal. Dagen efter hjemkomsten blev de ringet op af en af deres medrejsende i bussen.

- Han havde fået det dårligt, og det samme havde min kone, fortæller Peter Hansen.

Charlotte havde fået feber, og i løbet af mandagen begyndte Peter også at få det skidt.

- Jeg fik lidt ondt i halsen og feber, fortæller han. Og parret gik straks frivilligt i isolation.

Tirsdag valgte døtrene Cathrine og Camilla så at orientere ledelsen af Vestfyns Gymnasium, hvor de begge er elever, om situationen på hjemmefronten. Ingen af dem havde symptomer, men gymnasiet valgte straks at sende dem hjem med en taxa.

Onsdag kom der så en lægebil forbi Autogaarden i Sandholt Lyndelse, og hele familien blev podet for coronasmitte.

Torsdag fik de svaret: Den var god nok - samtlige familiens medlemmer testet positive for corona - Peter og Charlotte havde smittet deres børn, og alle skulle i isolation, indtil smittefaren var ovre.

Den lokale Sparkøbmand har sat de bestilte varer foran døren, og Cathrine kan glæde sig over nye forsyninger af chokolade og chips. Foto: Bent Warncke
Annonce

Sov 20 timer i døgnet

Set i bakspejlet kan Peter ikke lade være med at være en smule ærgerlig, for parret havde faktisk store betænkeligheder, inden de tog afsted på skituren.

- Både før og efter turen har vi snakket med sundhedsmyndighederne om, hvorvidt der var problemer med at tage til Østrig, og vi fik beskeden, at det var der ikke. Det var ikke farligere end at tage til Jylland. Bare tag afsted, lød det. På det tidspunkt var Østrig endnu ikke regnet som et farligt land at besøge, siger han.

Heldigvis ser det ud til, at døtrene kun har milde symptomer på coronainfektion. Hårdest er det gået ud over Peter og Charlotte, der begge har haft feber og været meget trætte.

- I et par dage sov jeg vel 20 af døgnets 24 timer. En powernap, der egentlig skulle vare 10 minutter, tog 2,5 time, og så vågnede jeg alligevel op og var træt. Men vi har ikke haft luftvejsproblemer, og nu ser det ud til at det værste er overstået. Nu er jeg nede på kun at sove i 12 timer i døgnet, siger han.

Familiens søn, der ikke er hjemmeboende, nåede i øvrigt også at blive smittet og har været isoleret hos sin kæreste i Hårby.

Hvad får I så tiden til at gå med, når I alle er isolerede?

- Pigerne laver lektier, og så hygger vi os og prøver at få det bedste ud af det. Charlotte har lagt puslespil, vi har spillet noget kort og set en masse serier i fjernsynet, fortæller Peter.

Charlottes mor har handlet ind for dem, og områdets lokale Sparkøbmand har også bragt varer til døren.

- Forleden kom et par her fra byen forbi med aftensmaden til os. De satte den på trappen - det var meget betænksomt, siger Peter.

Familien skal være isoleret indtil de har haft to dage uden symptomer. Peter forventer at møde op på sit værksted igen den 23. marts.

- Så vi kommer stærkt tilbage, når vi er klar igen - og så er vi i hvert fald helt udhvilede, joker han.

En lektie, de har lært, er dog at lytte bedre til mavefornemmelsen næste gang.

- Vi vil helt sikkert være mere påpasselige, næste gang vi skal afsted. Vi overvejede jo virkelig at blive hjemme fra den Østrigs-tur og tog kun afsted, fordi vi fik at vide, at det ikke var farligere end noget andet. Næste gang, vi er i tvivl, bliver vi hjemme, siger Peter Hansen.

Med varekurven fulgte også en lille hilsen fra købmanden i Haastrup. Foto: Bent Warncke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce