Annonce
Vejle

Spændingsdyk gav både knockout til lyskryds og internet i Vejle

Foto: Morten Pape
Et spændingsdyk på energinettet i hele Trekantområdet betød onsdag fra klokken 10.41, at mange lyskryds var ude af funktion.
Annonce

Vejle: Flere borgere bemærkede formentlig, at der klokken 10.41 onsdag formiddag skete et kortvarigt spændingsdyk på elnettet. Det kom blandt andet til udtryk ved, at loftslamper kortvarigt blinkede og internettet nogle steder stod af.

Der var tale om et spændingsdyk på Energinets forsyninger, som var så omfattende, at store dele af Jylland og Fyn blev ramt.


Når trafikanlæggene falder ud, så skal der montører ud og genstarte dem. Sådan er det også med varmeværkerne.

Carsten Pedersen, driftsovervågningschef


Det fortalte driftsovervågningschef hos Ewii, Carsten Pedersen kort efter fejlen.

- For vores vedkommende ramte det hele Trekantområdet,  og flere steder satte spændingsdykket varmeværkerne ud af kraft og nødvendiggjorde at deres motorer blev genstartet, tilføjede han.

Annonce

Ingen røde lys

Spædningsdykket ramte også alle områdets trafikanlæg, og derfor kunne vejlenserne fra klokken 10.41 opleve at flere lyskryds hverken viste rødt, gult eller grønt lys.

- Når trafikanlæggene falder ud, så skal der montører ud at genstarte dem. Sådan er det også med varmeværkerne, siger Carsten Pedersen og understregede at montørerne straks gik i gang med at tage rund til alle anlæg for få dem genstartet.

Ifølge driftsovervågningschefen blev der også arbejdet med at få problemerne med kommunikationsnettet  løst, så alle borgere efterhånden hurtigst muligt kunne få internet igen.

- Men der går nok et par timer, før varmeforsyningerne er helt oppe og køre igen, sagde Carsten Pedersen kort før klokken 13 onsdag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce