Annonce
Vejle

Vejle mangler unge-boliger: Nu er byggeri til 79 mio. skudt i gang

Der var masser af smil og højt humør, da borgmester Jens Ejner Christensen (V) og formanden for AAB Vejle, Helge Andersen, svingede spaderne på den sidste ledige plet jord i Havneparken fredag formiddag. Foto: Torben Juhler
Fredag blev byggeriet af 66 nye ungdomboliger sat i gang i Danmarksgade, hvor AAB Vejle i forvejen råder over 68 studieboliger.

Vejle: For anden gang i denne uge gravede borgmester Jens Ejner Christensen (V) for til et nyt alment byggeri i Vejles midtby.

Og for anden gang gjaldt det opførelsen af studieboliger.

Selvom Vejle Kommune ifølge Landsbyggefonden i dag huser 799 ungdomsboliger, er de en mangelvare. Men nu sørger Østerbo og senest AAB Vejle for, at der igen kommer nye varer på ungdomshylderne.

AAB, der har omkring 4300 lejemål i Vejle, spæder 66 nye boliger til selskabets nuværende 166 ungdomsboliger. De 22 af dem kommer til at ligge i en nyopført og fire og fem etager høj bygning på hjørnet af Danmarksgade og Havnegade, lige over for Roberts Isbar.

De resterende 44 kommer til at ligge i en bygning i Danmarksgade ved siden af det kommunale jobcenter, hvor Herning-firmaet KPC opfører en rødmuret bygning på fem og seks etager.

Annonce

Vi har længe talt om, at vi har brug for flere ungdomsboliger. Vi får flere og flere uddannelser til byen med politiskolen som et eksempel, mens erhvervsskolen (Syddansk Erhvervsskole, red.) lige har meldt ud, at den fra næste skoleår får flere elever end nogensinde.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester

For AAB fuldfører projektet det ungdomsboligprojekt, der blev sat i gang, da boligselskabet renoverede de gamle spinderibygninger i Danmarksgade.

- Vi stod her for 15 år siden, da vi begyndte at renovere de gamle fabriksbygninger. Den gang tog daværende borgmester Flemming Christensen ikke et spadestik, men et stort hammerslag, som satte renoveringen i gang. Vejle Kommune vil gerne være den førende uddannelsesby for mellemlange uddannelser i Trekantområdet, og det er rart at kunne tilbyde eleverne tag over hovedet, sagde AAB's formand, Helge Andersen.

På talerstolen, som i dagens anledning var en rød fiskekasse mellem to dannebrogsflag, blev han afløst af borgmesteren.

Jens Ejner Christensen (V) bekræftede, at Vejle Kommune mangler ungdomsboliger.

- Vi har længe talt om, at vi har brug for flere ungdomsboliger. Vi får flere og flere uddannelser til byen med politiskolen som et eksempel, mens erhvervsskolen (Syddansk Erhvervsskole, red.) lige har meldt ud, at den fra næste skoleår får flere elever end nogensinde. Samtidig tyder tallene fra første kvartal på, at vi igen i år runder 1000 flere indbyggere i Vejle Kommune, og mange af dem er unge mennesker. Skal vi være en attraktiv uddannelsesby, skal vi have boliger til alle, sagde borgmesteren, inden de obligatoriske spadestik blev udført.

Byggeriet, der løber op i samlet udgift på 79 millioner kroner, opføres af entreprenørvirksomheden KPC, der har ejet grunden siden starten af 2000-årene.

Hvis alt går efter planen, står studieboligerne klar i august 2020. Det svarer nogenlunde til åbningsdatoen for den nye politiskole i Vinding.

Friis & Moltke Architects har tegninget byggeriet, som er delt i to afdelinger på hver sin side af AAB Vejles ungdomsboliger i de gamle spinderibygninger i Danmarksgade.
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce