x
Annonce
Billund

Specialklasse placeres på Vestre Skole

Vestre Skole får en ny specialklasse. Arkivfoto

Billund Kommune har besluttet at genindføre specialklassen for elever med generelle indlæringsvanskeligheder. Klassen bliver placeret på Vestre Skole i Grindsted.

Grindsted: Med virkning fra skoleåret 2018/19 vil der igen være en specialklasse i Billund Kommune.

Klassen, som henvender sig til børn med generelle indlæringsvanskeligheder, bliver placeret på Vestre Skole i Grindsted.

Forvaltningen har i løbet af efteråret været i dialog med Lynghedeskolen afdeling Søndre, Vestre Skole samt BillundSkolen, der alle har vist interesse for at komme til at huse specialklassen. BillundSkolen og Vestre Skole blev af forvaltningen anset som de bedst egnede kandidater, og selvom der fra socialdemokratisk side blev stillet forslag om at placere specialklassen på Lynghedeskolen, faldt valget til slut på Vestre Skole.

- Det handler meget om placeringen. Der er nogle logistiske fordele ved, at den er placeret i Grindsted, som ligger mere centralt i kommunen. Der er det lettere for alle at komme til, siger Klara Lyskjær Noer (V), der er formand for børne- og kulturudvalget i Billund Kommune.

Annonce

Specialklassen

Specialklassen er henvendt til børn med generelle indlæringsvanskeligheder.I decemebr 2010 besluttede byrådet at nedlægge specialklassen og i stedet sende ressourcerne ud på den enkelte skole. Nu bliver specialklassen genindført, og den bliver placeret på Vestre Skole i Grindsted.

Genindførslen sker med virkning fra det kommende skoleår.

Fordele ved Vestre Skole

Geografien er dog ikke det eneste argument for, at Vestre Skole i sidste ende blev udpeget som den optimale placering for specialklassen.

- Der er også den fordel, at Vestre Skole inden længe skal i gang med en ombygning. Der har de muligheder for at tænke specialklassen ind, så det hele bliver optimalt. Vi har overskydende plads på både Vestre Skole og på BillundSkolen, men da man skal i gang med at bygge om på Vestre Skole, giver det god mening at få det med i ombygningen, siger Klara Lyskjær Noer.

Til slut stemte hele udvalget - Venstre, Socialdemokratiet og Konservative - da også for.

Nedlagt for syv år siden

Specialklassen blev for syv år siden nedlagt - med stor modstand fra Socialdemokratiet - men nu er det altså blevet besluttet at genindføre den.

Billund Kommune har sat én million kroner af på 2018-budgettet og 2,5 millioner kroner på 2019-budgettet til klassen. Derudover kommer der udgifter til transport af elever.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce